Ilmoitin Reipan Suomen Beauceron Ry:n järjestämälle MH-kuvaukseen. Reippa pääsi mukaan, kun kuvaus ei täyttynut kokonaan beusseista. Lähdin kuvauspaikalle jo aikaisin aamusta Marikan kyydillä katsomaan Tomeran beusseja, joita olikin seitsemän kappaletta sinä päivänä. Kuusi oli Pinkin ensimmäisestä pentueesta, Jopon puoliveli Vim oli myös tullut kuvattavaksi. Päivästä oli tulossa todella kuuma ja helteinen. Kuvauspaikka oli metsä/hiekkakenttä. Varsinkin hiekkakentällä olosuhteet olivat trooppiset ;) Reiska olisi päivä viimeisenä, joten Vesa tuli sen kanssa myöhemmin perässä.

Vesa tuli hyvissä ajoin paikalle ja ehti nähdä edellisen koirakon suorituksen radalla. Minullakin alkoi nousemaan perhoset vatsaan, kun Reiskan vuoro läheni. Sieltä se tuli paikalle reippaana itsenään ja suoritti radan oikein pätevästi. Vieheellä tuli yllätyksenä se, että Reiska ei lähtenyt vieheen perään vaikka huomasi sen. Valitsi reviirin merkkaamisen vieheen sijaan :) Olisin myös kuvitellut, että se olisi reagoinut haukkumalla etäleikkijään tai aaveisiin, mutta ei se haukkunut. Haalarilla Reiska teki yllätyksen ja meni aivan suorilta ilman pysädystä katsomaan ihme hökötystä. Räminällä iski isompi hätä ja arvosanaksi tuli kakkonen. Ampumisesta Reiska sai nelosen, koska se olisi halunnut mennä katsomaan, missä se ampuja on remmissä ollessa. Seisoi takajaloillaan, kun Vesa yritti sitä lähteä kävellyttämään. Kuvaajat painottivat, että Reiska ei pelännyt laukauksia lainkaan. Sanoivat myös sitä leikkihaluiseksi ja uteliaaksi koiraksi, joka ei pelännyt tänään radalla mitään.

Reiska oli päivän viimeinen koira, joten Vesa lähti ajamaan takaisin kotiin. Minä jäin vielä yöksi Ikaalisiin Petin, Mian ja Vallan kanssa. Sunnuntaina olisi myös beusseja kuvattavana ja menimme niitä katsomaan. Kävimme illalla vielä Ikaalisten uimarannalla ja voi pojat, että teki hyvää. Illalla uni tulikin nopeasti, eikä ukkonenkaan yöllä häirinnyt unia.


Video löytyy: http://youtu.be/9GlMQJrAuRw Minulla oli haasteita saada kuva ja ääni osumaan kohdilleen. Joku bitti on vielä mennyt vinoon alussa, kun tule toistoa. Mutta toivottavasti ei häiritse teidän katselua ;) Kuvia löytyy: https://picasaweb.google.com/105555985548006345704/NallikallionLaukanlahjaMHKuvaus2872012 ja http://depsun.kuvat.fi/kuvat/BeussienMH2012/159_Nallikallion_Laukanlahja.jpg