Ei sitä laakereille jääty makaamaan vaikka eilen oli rankka päivä :) Tänään oli tokokoe Forsassa, minun ja Pikin ensimmäinen avoimenluokan koe. Onneksi ei tarvinnut lähteä ajamaan ihan heti aamuvarhaisesta vaan joskus yhdentoista aikaa lähdimme kohti Forssaa. Siinä ajaessa yritin keskittyä tulevaan kokeeseen ja hallita jännitystä. Miten sitä ihminen voikaan jännittää niin paljon jotain koetta :)

Kisapaikalle saavuttuamme oli EVL-luokka juuri päättänyt, joten seuraavana olisi avoinluokka. Ennen meidän ryhmän alkua suoritti kahdeksan avo-koirakkoa ensin kaikki liikkeet, joten minulla oli hyvää aikaa keskittyä kokeeseen ja saada itseni rauhalliseksi. Yritin olla katsomatta muiden suorituksia ja vain keskittyä omaan suoritukseen. Onnistuin mileestäni kohtuu hyvin tässä. Sitten se vaan meidän vuoro koitti. Tässä pisteet ja kommentit osa-alueittain, pisteet löytyvät myös Pikin tuloksista:

Paikallamakaaminen 0: nousi istumaan, kun olin edennyt jonkin matkaa. Jossain vaiheessa Piki alkoi raapimaan takajalalla korvaansa. Naapurikoira, joka uusi suoritusta, kun omalla vuorolla tuli toinen koira nuuhkimaan persusta, lähti paikoiltaan kohti piiloa. Jonkin aikaa Piki oli ihmetellyt ja lähti perään, hitaasti kylläkin. Aikaa ei olisi ollut enää paljon jäljellä, voi harmi. Kyllä minä olin vihainen, kun tulin takaisin piilolta ja Piki varmaan tajusi, että tulipas mokattua :)
Seuraaminen 9: alku meni loistavasti, täyskäännöksen jälkeen jätätti hieman.
Maahanmeno 7,5: meni hitaasti maahan ja nousi istumaan vasta toisella käskyllä.
Luoksetulo 7,5: lähti rivakasti käskystä, reagoi heti pysähtymis-merkkiin, mutta eteni tuomarin mielestä sen verran, että vähensi pisteitä ja loppuluoksetulon olisi pitänyt olla samaa vauhtia kuin alun ja sivulle tulossa hypähti minua vasten.
Seisominen 10: mitä tähän voisi sanoa :)
Noutaminen 7: ei istunut eteen kapulaa luovuttaessa. Hypähti vasten sivulletulossa.
Kaukot 5: alku maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä. Kaukokäskyt itsessään olivat täydelliset: ei liikkunut yhtään ja teki nopsaan. Lisäksi ei noussut istumaan loppuasentoon; kuka sitä nyt viitsisi :) sinne jäi makaamaan vaikka annoin kaksi käskyä.
Estehyppy 5,5: ohjaaja turas. Hypyn jälkeen pitää sanoa "istu", mutta kun ei mitään kuulunut Piki meni makaamaan. Luulin, että pitää odottaa liikkeenohjaajan lupaa, jotta voi sanoa istu-käskyn :). Paluuhyppy ja muut oli ok.
Kokonaisvaikutelma 8

Ei auta muu kuin harjoitella varsinkin noita loppuistumisia, jotta niistä ei ainakaan vastaisuudessa menisi pisteitä.