Petti oli järjestänyt tomerille syysleirin/kauden päättäjäiset. Alunperin ajateltiin viettää viikonloppu pienellä porukalla, mutta innostuneita olikin sitten enemmän. Leiri pidettiin Inkoossa Västernkvarnissa. Itse en ole ollut ko. paikassa aikaisemmin. Paikkana oli muuten hyvä, mutta kunnon valaistu tottiskenttä puuttui. Nyt olimme koulun hiekkakentällä valoisaan aikaan. Agilitykenttä oli, mutta siinä pohja oli pehmeä. Sauna oli erinomainen ja tilaakin riitti reilusti; kymmenen naista mahtui hyvin olemaan samaan aikaan lauteilla. Perjantaina saavuttiin paikalle Marjannan kanssa noin kahdeksan aikaa. Kannoimme tavarat sisään ja käytettiin koirat ulkona. Ilta jatkui virvokkeita nauttien sekä seurustellen.

Lauantaiaamuna Minna oli keittänyt meille puuron valmiiksi. Aamupalan jälkeen osa lähti maastoon hakuilemaan, toiset pellolle jäljestämään ja osa ottamaan puruja. Menin Jopon kanssa ottamaan puruja ja nyt oli mahdollisuus ottaa vieraalla maalimiehellä, kun Petri oli saapunut paikalle. Ekalla kerralla tehtiin Jopon kanssa hallintaa, kumma juttu ainakin näin kokeen jälkeen ;) Tokalla kiekalla teimme hyppyjä. Nyt huomasi eron omaan ja vieraaseen maalimieheen. Jopo kohdisti hypyn suoraan äijään eikä tyynyyn. Saimme onnistuneita suorituksia ja jätimme hypyt hautumaan Jopon mieleen.

Tomeran G-penneleillä oli lauantaina myös pentutapaaminen. Niitä tuli myös leikkimään rätillä maalimiesten kanssa. Oli ihana seurata miten innokkaita ja aktiivisia pennut olivat. Vielä viimeiseksi otimme Jopolle paon ja siitä kuljetus. Se oli niin bueno, että ei parempi olisi voinut olla. Jopo napsahti hihaan kiinni ja siinä oli. Hihan saadessaan Jopo oli niin tyytyväisen näköinen ja autollakin piti vielä peppua heiluttaa kuin kertoen, että kato mitä mä sain, enkö ollutkin hyvä. Se oli niin hyvä tuossa paossa <3

Lauantai-ilta jatkui rennossa menossa; jutellen, virvokkeita nauttien sekä saunoen. Porukkaa valui nukkumaan ja minäkin menin siinä kahden aikoihin katsomaan unikuvia. Aamulla oli herätys ysin aikoihin. Aamupalatarvikkeet olivat käyneet vähiin, joten hyppäsimme Petin kanssa autoon ja lähdimme etsimään kauppaa, joka olisi siihen aikaan auki. Jouduimme käymään vähän pidemmällä, kun ei siinä Inkoossa ollut mikään paikka vielä silloin auki.

Takaisin palatessamme osa porukasta oli lähtenyt jo hakumetsään. Me lähdimme puolestamme jäljestämään. Maa oli jäässä yön pakkasten jäljiltä. Tein Jopolle kaksi jälkeä noin 100 askelta suora ja kulma vasemmalle ja esine noin 20 askeleen päähän. Missio oli, että Jopo ei juokse ja jäljestää rauhallisessa mielentilassa. Makupaloja ei ollut kuin muutama suoralla. Jälki vanhentui varmaan reilun tunnin. Molemmat jäljet menivät Jopon osalta tosi hyvin; jäljesti rauhallisesti, otti kulman nätisti ja ilmaisi esineet. Voi, että olin taasen tyytyväinen tuohon koiraan. Tähän on hyvä jättää jälki talven ajaksi. Keväällä sitten taasen uusin voimin.

Jäljen ja ruokailun jälkeen otimme vielä puruja. Jopolle tein hallintaa, mutta huomasi, että koira alkoi väsymään viikonlopun jäljiltä. En ottanut kuin yhden kiekan Petrin kanssa. Purujen jälkeen menimme vielä tekemään loppusiivouksen Petin kanssa ennen kuin lähdimme kohti kotia.

Oli kyllä taasen niin hauska leiri tomerassa seurassa. On meillä kyllä hyvä porukka, jonka kanssa on hauskaa. Kuvia löytyy Petin Picasasta: https://picasaweb.google.com/117987334034769293439/Syysleiri2011 Kiitos kaikille iloisille leiriläisille!