Huomasin tuossa tiistaina, että Jopo köhi aina, kun se nousi ylös. Ajattelin katsoa, että meneekö se ohi, mutta köhä vain paheni. Päätin soittaa eläinlääkärille ja varata ajan. Ajanvarauksessa jo sanoivat, että liikkeellä on syksyiseen tapaan kennelyskää, joka todennäköisesti myös Jopolla on. Sain ajan puoli viideksi, joten lähdin töistä ajoissa kotiin. Tämä on sitä liukuvan työajan hyviä puolia :)

Menimme Jopon kanssa lääkäriin. Ensin ilmoittauduttiin ja mentiin punnitukseen; siis koira en minä :) Jopo painoi 33 kiloa. Aika jötikkä näyttää olevan. Meidät ohjattiin odottamaan omaan huoneeseen, jotta Jopo ei levitä pöpöä ympäriinsä. Tovin odotettuamme lääkäri tuli tutkimaan Jopoa. Kuunneltiin sydän, keuhkot ja mitattiin kuume. Lääkäri sanoi, että Jopolla on "urheilijan sydän". Kaikki oli ok, köhää lukuun ottamatta; kuumetta ei ollut, sydän ja keuhkot kuulostivat normaalilta.

Diagnoosina oli kennelyskä, vaikka Jopo on rokotettu sitä vastaan. Hoitona on lepoa, höyryhengitystä ja tarvittaessa ihmisten flunssa- ja yskänlääkettä. Ei muuta kuin pidetään taukoa treenaamisesta ja otetaan rauhallisesti. En tiedä saiko Jopo kennelyskän Ruotsin reissulta vai jo Suomesta. Kun nyt muistelen niin Nasta yski parina iltana hieman, joten voihan se olla, että Jopo on saanut tartunnan jo Suomessa vaikka se ei muiden koirien kanssa ole tekemisissä juuri lainkaan. Voihan olla, että Piki on kuljettanut pöpön Canicross-kisoista tai agitreeneistä tai -kisoista.

Niin ja alkoihan Jopolla myös juoksut tiistaina Ruotsin reissun jälkeen eli meidän pikku Jopi- joosta on tullut "nainen".