Tehtiin Vesan ja Pikin kanssa kevätretki Varkauteen. Lähdettiin Varkauteen jo lauantaina, yövyttiin hotelissa ja mentiin sunnuntaina agikisoihin. Varkaus oli hieman hiljainen kaupunki lauantaina :)

Sunnuntaina ilma oli aurinkoinen mutta tuuli, joten ei ollut niin kauhean lämmin. Saavuimme kisapaikalle hyvissä ajoin ja tällä kertaa minit aloittivat kakkosluokan, joten siinä pystyi paremmin katsomaan kuinka se rata meneekään. Onhan se tietysti eri asia, kun radalla menee minit ja medit kuin maksit, mutta kuitenkin.

Rata ei muuten näytänyt pahalta mutta kepit oli 180 asteen kulmassa suhteessa puomiin. Eli puomilta piti pyrörähtää takaisinpäin kepeille. Toisaalta Pikille ja Vesalle tämä oli hyvä juttu, koska silloin koiralla ei ole kauheata vauhtia kepeille tultaessa. Minejä ja medejä oli yhteensä parikymmentä, joten pian oli maksien rataantutustuminen. Piki ja Vesa starttasivat aika loppupäässä.

Kävelytin Pikiä vielä ennen suoritusta. Piki oli hm.. hieman innokas. Vihdon koitti Vesan ja Pikin vuoro. Alku oli tosi lupaava A:n kontaktit otti, mutta sitten tippui yksi rima. Puomilta tuli alasmenokontaktilta virhe, mutta kepit onnistui; JEE hienoa. Lisäksi keppien jälkeen tippui toinen rima, joten tuloksena oli 15. Aika oli hyvä -11 sekuntia. Kyllä Vesa oli tyytyväinen, kun saivat tuloksen ja pystyi vertaamaan aikaa toisten suorituksiin, kun ei tullut mitään ylimääräisiä pyörimisiä. Näyttää tuo Piki ja Vesa hyvää vauhtia menevän; aika oli kolmanneksi nopein vaikka eihän se mitään ratkaise, kun radalla tulee virheitä...

Noo toinen rata oli sitten toinen rata. Sekään ei ollut mikään kauhean hankala. Mutta keppien päässä oli putki houkuttimena siten, että piti mennä sinne toiseen päähän, joka ei näkynyt koiralle heti kepeiltä tullessa. Lisäksi puomin vieressä oli putki, johon ei pitänyt mennä. Nuo putket ovat olleet Pikille aika houkuttelevia viime aikona...

Pikille tuli virhe kepeiltä sekä kosketusvirhe keppien jälkeen, kun Vesa ohjasi Pikiä sinne putken oikeaan päähän. Mutta tuloksena oli hylly, kun Piki hyppäsi yhden ylimääräisen aidan ja renkaan, kun sitä ei pitänyt mennä. Piki ei kuitenkaan karkaillut putkiin tällä kertaa; Piki meni aivan oikein puomille vaikka siinä vieressä oli putki. Seuraava koitos on sitten Ahvenanmaalla parin viikon päästä ja silloin Pikin ohjaimissa on Marika.