Jopo meni tällä kertaa hiihtämään Minnan kanssa Hämeenlinnaan. Tosin Minna ei ole ikinä hiihtänyt Jopon kanssa ja ylipäätään Jopo on vain pari kertaa ollut suksien edessä. He osallistuivat harrastussarjaan, jossa matkana oli viisi kilometriä. Minna tuli meille yöksi jo perjantaina, jotta ei tarvitse aamulla niin aikaisin lähteä liikenteeseen.

Olimme kisapaikalla hyvissä ajoin kuuntelemassa rataselostuksen. Sen jälkeen Minna verrytteli itsensä ja koiran. Minä pysyttelin lähtöön asti piilossa, koska muuten voi käydä niin, että Jopo ei lähde vetämään ;) Minnan ja Jopon lähtövuoro tuli ja näin, että lähtö sujui hyvin. Siirryin pikkuhiljaa maalin luokse odottelemaan parivaljakkoa maaliin.

Muita Minnan sarjalaisia tuli maaliin, mutta Minnaa ja Jopoa ei vain näy. Vihdoin he tulivat näkyviin loppusuoralle. Kannustin heitä maaliin ja otin koiran vastaan. Minna kertoi, että Jopo oli pari sataa metriä mennyt hyvin laukalla alussa, mutta sen jälkeen se oli ollut sunnuntailenkillä. Minna oli ajoittain mennyt kovempaa kuin Jopo :( Jopo ei siis ollut vetänyt kunnolla. Harmittelin tätä, kun aikaisemmin se on vetänyt. Ei voinut mitään. Onneksi oli hyvä luistava keli hiihtää, jotta hiihto ei ollut liian raskas Minnalle.