Suomen Beauceron Ry järjesti rauniopäivän Oittaalla. Olimme myös Jopon kanssa mukana. Tämä oli Jopolle ensimmäinen kerta raunioilla. Kouluttaja järjesti meille ensimmäisenä ruotsalaistyylisen miljöbanan. Menimme kaikki koirakot kouluttajan johdattaman ympäri raunioita; kiipeilimme tiilikasoilla, ryömimme putkissa yms. Taisi miljöbana olla ohjaajalle rankempi kuin koiralle.

Tämän jälkeen otimme koirakko kerrallaan radalle. Ikähaitari oli pennusta vanhukseen. Jopo pidettiin ensimmäisellä kierroksella liinassa, jotta ei pääse hörheltämään omiaan. Maalimiehet menivät valmiiksi piiloihin. Minäkään en tiennyt, missä he olivat. Hyvin Jopo lähti etsimään maalimiehiä ja teki töitä, jotta ne löytyisi. Kaiken kaikkiaan maalimiehiä taisi olla neljä kappaletta.

Tokalla kiekalla Jopo pidettiin ekalla maalimiehellä liinassa. Eka maalimies olikin ihan lähellä. Tokalle päästin vapaana menemään. Sai hajun hyvin, mutta paikallistaminen kesti, että mistä se haju oikein tulee. Jopo jaksoi paikallistaa maalimiestä useita minuutteja, kunnes se löytyi; sitkeä sissi ;) Kolmannella maalimiehellä Jopo lähti liian kauaksi alueesta. Kutsuin sen kouluttajan neuvosta takaisin. Jopo sattui sopivasti saamaan hajun maalimiehestä, kun oli palaamassa luokseni. Se sai palkan siitä, että totteli luoksekutsua.

Meillä oli oikein mukava päivä raunioilla vaikkakin polvet olivat hieman hellät kaikesta ryömimisestä :) Kiitos kaikille mukana olijoilla ja kouluttajille!