Jopo on nyt jonkun aikaa vikonut vasenta etutassua. Muutama viikko sitten Jopo lähti juoksemaan Pikin perään tuossa "meidän pikkumetsässä" sen jälkeen, kun olin harjannut ne. Yht'äkkiä Jopo pysähtyy kuin seinään ja lähtee minua kohti tulemaan kolmella jalalla. Tutkin jalkaa enkä löytänyt siitä mitään ulkoista vikaa. Ajattelin, että se on venäyttänyt sen ja päätin pitää sitä levossa muutaman päivän. Huomasin sisätiloissa, että Jopo ei mielellään varannut painoa vasemmalle etujalalla esim. istuessa siirsi sen ulommaksi, jotta painoa ei tulisi vasemmalle etutassulle.

Pidettyäni Jopoa jonkin aikaa levossa lähdin lenkille koirien kanssa metsään, kun näytti siltä, että Jopo astui ja käytti normaalisti vasenta etujalkaa. Jopo alkoi lenkin aikana nilkuttamaan jalkaa uudestaan. Laitoin takaisin lepoon ja tutkin jalkaa uudemman kerran. Huomasin turvotusta uloimman varpaan juuressa. Kun siitä kohta painoi, reagoi Jopo. Päätin laittaa Jopon totaalilepoon viikoksi; käytin myös pissalla remmissä ja oli kotona makkarissa omissa oloissaan, jotta käyttäisi jalkaa mahdollisimman vähän. 

Näin tein viikon ja tutkin jalan ja vielä oli turvonnut ja aristi sitä, kun painoi. Varasin ajan Talviolta ja sainkin samalle päivälle ajan. Jalka kuvattiin ja murtumahan siellä oli uloimman varpaan ensimmäisen nivelen jälkeen :( Ihme juttu, että ei kuitenkaan tuon enempää sitä oireillut. Nyt ei auta kuin antaa luonnon hoitaa homma ja parantumiseen voi mennä 4-6 viikkoa. Lääkäri sanoi, että jos olisi ollut tuore vamma, siihen olisi voinut laittaa pienen ruuvin, mutta nyt ei voi mitään. Noista ei aina tiedä, onko ne venäyttänyt jalkansa vai onko jotain muuta. Nyt ei auta kuin odotella parantumista.