Tämä viikonloppu oli oikea näytelmäpainotteinen :) Olin ilmoittanut Jopon myös Hyvinkään näyttelyyn. Beusseja oli ilmoitettu yhteensä kolme, joista yksi oli poissa. Tuomarina oli Paavo Mattila, joka on myös Pohjois Maiden Voittaja -näyttelyssä tuomarina tänä vuonna. Tällä kertaa jouduin lähtemään matkaan yksin, no onneksi tämäkin näyttely oli kotikulmilla.

Lähdin kotoa niin, että olisin noin puoli tuntia ennen beussien arvioitua aikaa paikalla. Tuomari olikin aika paljon jäljessä, joten saimme odotella jonkin aikaa kehän laidalla Jopon kanssa. En ollut ottanut mukaan edes käteistä, jotta olisin voinut käydä kahvilla välissä. Eiliseen verrattuna näyttelypaikka oli parmempi; nurmikenttä ei pöllyävää hiekkaa. Lisäksi paikka oli väljempi.

Vihdoin ja viimein beussien vuoro oli mennä kehään. Mutta kun meidät oli Jopon kanssa kutsuttu kehään, ilmoitti kehäsihteeri, että he pitävät pienen tauon. No minä jäin odottamaan kehään, kerta sinne oli kutsuttu. Tuomari ja kehäsihteerit joivat siinä kahvit ja söivät ennen kuin jatkoivat.

Olimme luokkamme ainoita Jopon kanssa, toinen beussi, narttu oli nuorten luokassa. Tuomari katsoi hampaat ja muut sekä juoksutti meitä. Sen jälkeen seisomaan. Tällä kertaa Jopo malttoi seistä paremmin kuin aikaisemmin :) Tuomari juoksutti meitä vielä kerran ja sanoi, että juokse kovempaa. No minähän yritin. Tuomari antoi meille vaaleanpunaisen nauhan tälläkin kertaa.

Jäin odottamaan toisen nartun arvostelua ja sekin sai erin. Menin uudestaan kehään ja tuomari sanoi suorilta, että me olemme Jopon kanssa kakkosia. Tuomari sanoi vielä kommenttina meille, että Jopon pitäisi olla kookkaampi ja liikkeet eivät ole vielä täysin valmiit. No onhan tuo vielä aika löysä mutta tuosta koosta olen hieman eri mieltä ;) Jopon arvostelun voit käydä lukemassa Jopon sivuilta: näyttelytuloksista.