Vihdoin kolmen kuukauden odotuksen jälkeen tuli se päivä, jolloin lähdettiin Jopon kanssa MH-kuvaukseen Sjöbohon. Tällä kertaa meitä lähti Jopon veli omistajineen. Muita ei päässyt tällä kertaa mukaan :( Ennen kuin lähdin torstaina ajelemaan kohti Turkua, kävin katsomassa Teemun BH-kokeen tottisosuuden. Läpihän se meni. Onnea Teemu!

Laiva lähti Turusta kello 21:00. Ajoin autoni Kaarinaan, josta minut tultiin noukkimana kyytiin ja menimme laivaan. Pääsimme pienen odottelun jälkeen ajamaan laivaan sisään. Jätin Jopon autoon yöksi ja otimme Yeffin hyttiin. Laivamatka meni nopeasti syödessä ja ostosten merkeissä. Menimme nukkumaan ajoissa, koska aamulla oli herätys jo 6:30.

Aamulla kävimme syömässä aamiaista laivalla ja sen jälkeen autokannelle odottamaan pääsyä ulos laivasta. Heti kun pääsimme ulos, käytimme koirat vielä tarpeilla puistossa lähellä satamaa. Siitä lähdimme 600 km taipaleelle kohti Etelä-Ruotsia. Matka meni hyvin ja pysähdyimme kerran syömässä ja ulkoiluttamassa koiria. Olimmekin perillä Sjöbossa jo kolmen aikaa (Ruotsin ajassa).

Menimme heti käymään Sannalla, kun hänellä oli taukoa töistä. Vaihdoimme kuulumiset ja joimme kahvit. Lisäksi koirat saivat juosta pihalla. Tämän jälkeen menimme käymään kaupassa ostamassa aamupalatarvikkeita. Menimme leirintäalueelle ja saimme sieltä mökin avaimen ja asettauduimme taloksi. Käytimme koirat viel lenkillä tämän jälkeen ei mennyt kauan. Törmäsimme Ykaihin ja Maliniin. Hän kutsui meidät heidän mökkiinsä käymään. Hänellä oli kaksi kaveria mukana. Menimme käymään siellä ja turisimme jonkin aikaa ja sitten alkoi sänky kutsumaan.

Lauantaina heräsimme siinä kahdeksan aikaan. Saimme nukuttua hyvät unet, vaikkakin minusta tuntui, että heräilin yöllä useasti. Söimme aamupalan ja käytimme koirat ulkona ja menimme Sannalle. Sannalla joimme aamukahvit ja odottelimme Malinia ja hänen kavereita. Menimme klubille katsomaan MH-kuvausta, jotta näemme, mitä sunnuntaina tulee tapahtumaan. Katsoimme kahden eri koiran kuvauksen, toinen niistä oli beussi.

Loppupäivän vietimme Sannalla koirien kanssa leikkien ja jutellen. Jopokin pääsi puremaan hihaan, kun Jocke purutti sitä. Jopohan oli oikein innoissaan moisesta. Meinasi Jopo joutua jäämään Ruotsiin, kun sen verran hyvin puri ;) Päivä alkoi vaihtumaan illaksi ja aika kului siivillä jutellen. Kello alkoi olla jo sen verran paljon, että lähdimme kohti mökkiä yöpuulle.

Sunnuntaina heräsimme ajoissa. Aamutoimet siinä suoritettuamme, lähdimme klubille, jossa MH-kuvaus pidettiin. Jopon veljet olivat vuorossa ensimmäisenä. Minä sain jännittää omaa vuoroani, mutta toisaalta oli hyvä, että sain nähdä muutamaan kertaan testin kulun, että osasin itse toimia oikein :) Ykai, Yaxo ja Yeff suorittivat MH:n oikein hyvin ja sitten olikin Jopon vuoron.

Tietysti alkoi tihuuttamaan vettä, kun meidän vuoro tuli. No eihän se meitä haitannut, oltiinhan me ennenkin oltu vesisateessa ;) Ensin Jopoa leikitettiin, sen jälkeen jahdattiin viehettä ja välillä oltiin vain. Tuli etäleikkiä, yllätystä, äänipelotetta sekä aaveita. Lopuksi vielä leikittiin ja ammuttiin. Jopo suoriutui hyvin, mitä nyt spökenit oli hieman outoja Jopon mielestä. Tuomari sanoi kaikista koirista, että ne ovat oikein hyviä koiria, joiden kanssa voi tehdä, mitä haluaa. Kyllä minä olin ylpeä pikku Popotista. Tarkemmin tietoa MH-kuvauksesta löytyy: http://www.spl.fi/jalostus/MH/index.php Jopon osa-alueiden tulokset löytyy: Jopon MH-kuvaus Samanaikaisesti neljä Sannan Z-pentua suorittivat luonnetestin eli MT:n Göteborgissa loistavin pistein. Kyllä Sannalla oli hyvä päivä kasvattien merkeissä.

Kun tuomarit ja toimitsijat olivat saaneet paperit järjestykseen, lähdimme Sannalle viettämään iltaa. Malin ja hänen kaverit lähtivät ajamaan kohti Tukholmaa, joten heiputtelimme heille klubilla. Loppupäivä menikin nauttiessa aurinkoisesta säästä ulkona koirien kanssa. Nyt pystyi jo rentoutumaan kunnolla, kun kuvaus oli ohi. Lähdimme ajoissa mökille, kun Sannalla oli myös paljon puuhaa. Hän oli lähdössä reissuun tiistaina ja meidän piti lähteä maanantaina ajamaan kohti Tukholmaa.

Käytimme vielä koirat mökillä lenkillä ja sen jälkeen katsoimme vielä videolta MH-kuvauksia ja menimme nukkumaan. Aamulla olikin sitten pakkausta ja siivousta. Saimme ne tehtyä ja poikkesimme vielä Sannalle aamukahville. Siitä lähdimme ajamaan kohti Tukholmaa. Tällä kertaa auto kesti koko matkan, mutta saavuttuamme Tukholmaa alkoi se sammumaan tyhjäkäynnillä. Onneksi saimme sen laivaan asti :)

Laivalla kävimme parilla siiderillä ja teimme tuliaisostokset ja sitten menimme nukkumaan. Minulla oli aamulla vielä edessä ajomatka Turusta kotiin. Kyllä oli rankka reissu taasen, mutta kiva oli nähdä tuttuja. Kuvia löytyy webshotsista.