No joo nyt alkaa tuntumaan näiden treenien jälkeen, että hakkaan vain päätäni seinään tämän haun suhteen. Pikin treenisuunnitelma oli: molemmissa etukulmissa ukot, tyhjä ja suorapalkka tyhjän jälkeen maalimieheltä. Otin koiran autosta, joka näytti innokkaalta. Mutta mutta toin Pikin keskilinjalle niin nenä meni maahan ja alkoi nuuskimaan hajuja.

Lähetin ensimmäiselle pistolle, Piki meni metrin eteenpäin ja alkoi nuuskimaan jotain puskaa. Otin takaisin ja lähetin uudestaan. Tällä kertaa lähti ja toi rullan. Tämän jälkeen laitoin liinan kiinni; minun oli tarkoitus roikkua liinassa. No se meni miten meni. Kyllä se Piki meni ukolle, mutta aina kun liina kiristyi Piki oli, että mitä nyt.

Toisessa etukulmassa oli uusi maalimies. Lähetin Pikin sinne; tuli takaisin ilman rullaa. Lähetin uudestaan ja lähti etukulmaa kohti. Pikistä ei kuulunut eikä näkynyt mitään toviin ja ajattelin, että mihin se on mennyt. No tuli vihdoin ja viimein rulla suussa. Laitoin liinan kiinni ja annoin käskyn. Menee palan matkaa keskilinjaa taaksepäin ja pysähtyy seisomaan ennen aluetta. Annoin uuden käskyn ja lähti sitten näytölle. Kuulin maalimieheltä, että Piki oli tarttunut verkkoon, jonka alla hän oli piilossa. No tämä on voinut vaikuttaa näytölle lähtemiseen. Kolmantena oli tyhjäpisto; Piki lähti ok ja teki hyvän tyhjän piston. Kehuin, ainakin omasta mielestäni, Pikiä ruhtinaallisesti ja lähetys seuraavalle ukolle. Sen löysikin alta aikayksikön ja sai sieltä suoran palkan.

Mielestäni Piki ei ollut sellainen napakka ja niin innostunut kuin aikaisemmin keväällä on ollut. Tuli taasen mieleen, että ei hitto ei tästä mitään tule ja lopetan koko hakuilun Pikin kanssa. Tässä on ollut takana kuitenkin muutama ei niin onnistunut treeni, joten ohjaajan pääkopassakin voi olla sellainen nappula päällä, että ei tästä mitään kuitenkaan tule, jonka koira sitten vaistoaa ja toimii sen mukaisesti. Ajattelin pitää taukoa Pikillä seuraavista treeneistä, jos vaikka se auttaisi ohjaajaan sekä koiraan :)