Niin se vain uusi vuosi vaihtui. Koirien kanssa on touhuiltu erilaisia asoita. Piki on käynyt parissa agikisassa ilman erikoista menestystä. Nasta on osallisena Helsingin Eläinsairaalan lonkkakipututkimusta. Olemme käyneet siellä tammikuun aikana pari kertaa. Seuraava käynti on toukokuussa. Käynneillä on katsottu koiran liikkumista: kävelyssä, ravissa, laukassa (mikä laukka), portaissa sekä hypyssä. Lisäksi jalkoihin on laitettu anturoita, jotka mittaavat jalan askelvoimaa (onkohan tuo oikea termi :) ) ja askellusta on kuvattu tietokoneelle. Saimme neljä säkillistä ruokaa, jota Nastalle pitää syöttää. Sille ei saa antaa mitään muuta, ei mitään makupaloja tai herkkuja. Lisäksi saimme liuosta, jota ruokaan lisätään. En tiedä onko se lumetta vai tutkittavaa ainetta. jännää

Sen verran huonoja uutisia tuli, että Nastan lonkat on muuttuneet ajan saatossa C:stä D:ksi tai jopa E:ksi nivelrikon kera. Kyynärät eivät ole enää puhtaat vaikka virallinen tulos on 0/0. Selässä on melkein kauttaaltaan silloittumaa. Polvet olivat puhtaat. No onhan koira jo kohta 12 vee, joten eiköhän muutokset ole luonnollisia. Veriarvoissa ei ollut mitään outoa, joten hyvillä mielin jatketaan.

Jopo on ollut tauolla puruista. Olemme kuitenkin ahkerasti tottistelleet sekä vietettiin etsintäpäivä Kirkkonummella. Hyvinhän nuo ukot ja esineet löytyi eli nenä ilmeisesti toimii :) Lisäksi olemme lumen tulon myötä alkaneet vetää ahkiota. Jopoa ei tarvinnut yhtään totutella ahkioon; sen kuin vain lykkäsi kiinni ja menoksi. Meillä sattui pieni moka, kun olimme kerran vetämässä ahkiota Pinkin ja Pikin kanssa; Piki ja Jopo ottivat yhteen, kun molemmat kävi kierroksilla. Tämän seurauksena Piki sai osuman oikean etujalan kainaloon. En ole varma onko purema mennyt lihakseen asti :( Piki on tällä hetkellä antibiootti kuurilla ja levossa.

Niin täyttihän Jopijoo yhden vuoden tiistaina. Uskomattoman nopeasti aika on mennyt. Ei voi uskoa todeksi. Lopuksi vielä pari kuvaa reippaasta vetokoirasta ;)

Valmiina hommiin

Reipas veturi