Tänään mentiin Jopon kanssa lastenvetoihin Helsinkiin Munkkivuoreen. Vähän kyllä jänskätti, että mitäs tuo Jopotin tuumaa, mutta eipä se ollut moksiskaan. Saavuttuani perille purin autosta vetokamat ja otin Jopon autosta. Valjaiden kanssa oli pientä haastetta, kun ne olivat hieman solmussa. Sain kuin sainkin vetovermeet laitettua Jopon päälle. Tein pienen lenkin Jopon kanssa ennen kuin aloimme tosi toimiin.

Me olimme ainoat, jotka vetivät ahkiolla, muut vetivät kärryillä. Saimme kyytiimme lapsia, Jopo veti tosi hienosti. Hieman sai jarrutella ja välillä Jopon piti noukkia jäniksenpapanoita matkan varrelta. Muutensa Jopo käyttäytyi mallikkaasti; kun ei tapahtunut mitään, odotti näitisti ja rauhallisesti eikä reagoinut muihin koiriin millään lailla. Vedimme tasaiseen tahtiin pari tuntia. Välillä oli taukoa, onneksi sillä ohjaajalla olisi muuten loppunut kunto :) 

Vetojen jälkeen menimme moikkaamaan kavereita, jotka asuivat parin kilometrin päässä. Jopon jätin autoon huilimaan täksi ajaksi. Minua tuli vastaan kolme koirulia, joista yksi oli beussi. Tämän kyläilyn jälkeen suuntasin nokan kohti vanhemmilleni; isällä nääs oli syntymäpäivä.