Jopo pääsi kahteen kertaan seuramme Helsingin Vetokoirakerhon edustustehtäviin. Ensimmäinen oli Helsingin Kennelpiirin järjestämässä Koiranpäivä-tapahtumassa Tuomarinkylän Vinttikoiraradalla. Meillä oli siellä ständi, jossa oli esitteitä seuran toiminnasta lisäksi mukana oli yhdet vetokärryt, joilla annoimme ilmaisia vetoja halukkaille. Pääsi se Jopo myös tottistelemaan, kun oli niin hyvä nurmikenttä tarjolla. Ennen kotiinlähtöä Jopo kävi myös juoksemassa vieheen perässä.

Toinen edustustehtävä oli Helsingin Messukeskuksessa PetExpossa. Samaan aikaan järjestettiin myös Lapsimessut, Kädentaitomessut sekä Outletexpo. Kävijöitä messuilla siis riitti. Jopo oli siellä HVK:n ständillä halikoirana. Samaan aikaan HVK:lla oli myös lastenvedot, jossa Vesa oli auttamassa lapsia kyytiin ja pois kyydistä. Jopo saikin paljon haleja lapsilta ja aikuisilta. Annoin myös koiran anatomiaoppia eräille kävijöille ;) Oli hienoa olla edustamassa Jopon kanssa; näin saadaan positiivista julkisutta koirista.

 
Vapun tienoilla Piki mummo säikäytti. Sillä oli turvonnut silmä lauantaina. Ajattelin, että siihen olisi pistänyt itikka tms. Sunnuntaina huomasin, että korvat olivat turvonneet myös ilmatyynyaluksiksi lisäksi se oksensi ruokansa. Piki ei never ever oksenna; oiskohan tämä ollut toinen kerta sen melkein kymmenvuotisen elämän aikana. Soitin Pieneläinklinikalle ja sieltä annettiin ohjeeksi, että odottelen turvotuksen laskua koiran ollessa muuten pirteä. Kortisonia ei kannattanut antaa, kun oli huonovointisuutta.

Maanantaina Piki näytti paremmalta ja ajattelin, että kyllä tuo mummo tuosta tokenee itsekseen. Vappupäivänä oksensi taasen aamusta eikä syönyt aamuruokaa. Tämä pelästytti minut kunnolla. Lisäksi vasen korva oli aika pahan näköinen sisältä sekä turvonneen silmän ympärys oli vereslihalla. Turvotus oli jo laskenut silmästä ja korvista. Päätin odottaa keskiviikkoon, koska muuten Piki oli pirteä, enkä lähtenyt viemään sitä päivystykseen.

Keskiviikkona sain ajan eläinlääkäriin. Pikiltä otettiin näytteet korvista sekä katsottiin maha vielä varuilta röntgenillä. Verikokeita ei otettu, koska ne oli otettu pari viikkoa aikaisemmin ja niissä ei silloin ollut mitään hälyyttävää. Korvasta löytyi bakteeri ja mahan röntgenissä ei näkynyt mitään ylimääräistä. Piki oli saanut jostain allergisen reaktion, josta turvotukset ja huonovointisuus on johtunut. Kotiinviemiseksi saatiin korvatipat, mahansuojajauhetta sekä antibioottivoidetta. Paikanpäällä se sai kortisonipistoksen sekä pahoinvoinninestolääkettä pistoksena.

Nyt mummo parantelee itsensä ja jatkaa leppoisia eläkepäiviä, kun on tutkittu melkein päästä varpaisiin ;)