Tällä kertaa käytiin pienemmällä porukalla Affiksella; kolme kaksijalkaista ja viisi nelijalkaista. Perjantaiaamuna oli aikaisin aamulla (4:30) kello herättämässä; kyllä olisi nukuttanut vielä. Laiva lähti Turusta varttia vaille yhdeksän. Mentiin kaverin kautta, jossa ahtauduttiin kaikki yhteen autoon. Laivamatka sujui kuten ennenkin, paitsi suureksi pettymykseksemme bingoa ei järjestetty osallistujapulan vuoksi :)

Loppu iltapäivä sujui rennosti koiria ulkoiluttaessa sekä saunoessa. Launtaiaamuna olikin sitten aikainen herätys. Ensimmäinen startti meidän porukan koirista oli jo 8:30. Pikillä ensimmäinen startti oli vasta 13:30. Aamupäivän katselimme ykkösten ja kakkosten ratoja odotellessa kolmosten ratoja. Katsoin lähtölistasta, että paikalla oli suurin osa Suomen terävimmästä kärjestä, joten odotettavissa oli jännät kilpailut.

Vesalla ja Pikillä oli ensimmäisenä norjalaisen tuomarin rata. Rata näytti haasteelliselta, ainakin näin "maallikon" silmin. Vesa kävi radan huolellisesti läpi ja suunnitelmat olivat valmiina. Osallistujia oli vajaat 90; onneksi Vesa ja Piki starttasi suhteellisen alussa. Alussa oli melkoista pyöritystä, mutta se sujui Vesalta hyvin. Riskinä oli, että koira menee väärään päähän putkeen, Vesa ohjasi hienosti ja Piki meni sinne minne pitikin. Kepeille oli aika haastava kulma ja siitä tuli vitonen. Kaksi muuta tuli puomin kontakteista. Tuolksena 18,53 sijoitus 34. Ihan hyvin, tuossa määrässä :)

Toinen rata oli ruotsalaisen tuomarin tekemä. Tällä radalla Vesa ja Piki saivat 5 kepeiltä. Voi himputti niitä keppejä. Onko vaihtoehtona opettaa ne alusta asti uudestaan vai mitä tässä keksisi... Muuten rata oli ihan mukava. Pientä pyöritystä oli lopussa, mutta hyvin Vesa selvitti ne. Tuloksena 7,52 sijoitus 39.

Illan viimeinen rata olikin vasta seitsemän jälkeen. Päivä oli siis ollut todella pitkä. Väsymys alkoi näkymään niin koirassa kuin varmaan myös ohjaajassa :) Tämä rata oli myös norjalaisen tuomarin tekemä hyppyrata. Rata näytti aika koomiselta; se oli kapea ja lyhyt. Tältä radalta tuloksen HYL, kun Piki pääsi livahtamaan Vesan selän takaa putken väärään päähän. Voihan saameri.

Sunnuntaiaamuna oli taasen aikainen herätys. Päätimme tulla Vesan kanssa siivoamaan mökin sen jälkeen, kun Pikin rata on ohi. Kaverin koirilla oli vielä starttja, joten ehdimme hyvi siinä välissä käydä mökillä. Sunnuntain rata oli suomalaistuomarin tekemä. Tälläkin radalla Piki pääsi menemään väärään päähän putkeen. Hyllyhän siitä seurasi.

Kotimatka taittui väsyneissä merkeissä. Sekä ihmiset että koirat olivat rasittuneita reissusta. Ajomatka Turusta Helsinkiin sujui kuitenkin ongelmitta ja pääsimme kotiin turvallisesti.