Tänään oli vuorossa beussien päänäyttely Tammelassa. Lähdimme Marikan kanssa ajamaan jo ennen kahdeksaa neljän koiran kanssa kohti näyttelypaikkaa. Olimme saaneet lainaksi ison VW Transporterin, johon mahtui heittämällä neljälle koiralle häkit. Meillä oli mukana Jopo, Piki, Pinkki ja Lilo. Lisäksi tulossa oli myös muita Tomeria näytelmiin. Tuomarina tänään toimi Guy Jenny Ranskasta. Beusseja oli ilmoitettu kaiken kaikkiaan 87 kappaletta, joten aikamoinen määrä niitä oli.

Paikan päälle saapuessamme pennut olivat juuri ehtineet mennä. No ei niitä ollut kuin kaksi, joten ei ihan kauheasti menetetty. Junior urokset olivat juuri kokoontumassa kehään ja siellä oli myös Tomeran Giga eli Mörö esiintymässä. Mörö sai EH:n, joka oli myös monen muun junioruroksen kohtalo tänään. Jopon veljenpoika sijoittui hienosti juniorluokassa neljänneksi!

Näyttelypäivä meni kehää seuratessa ja jutellessa tuttujen kanssa. Voi miten mukavaa oli taas tavata beussi-ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssa. Petti oli laittanut teltan pystyyn ja siellä oli oikein makoisat tarjoilut kahvista mokkapalaan. Kiitos kaikille ahkerille leipureille! Niin ja sen verran pitää sanoa tuloksista, että Lilo eli Tomeran Granaatti sai ERI:n ja oli luokkavoittaja SA:n kera. Kyllä Lilon perhe oli onnellinen koirastaan ja varsinkin pikkuinen Verppu, joka sai hienon vaaleanpunaisen SA ruusukkeen itselleen.

Avointen narttujen loppua kohden jännitys tiivistyi, koska avoimissa oli neljä Tomeran kasvattia. Näistä Tomeran Freesia sai ERI:n ja oli luokkansa neljäs. Hienosti meni varsinkin avoimessa luokassa oli 15 koiraa ilmoitettu. Tässä välissä kävin hakemassa Jopon autosta pois ja luovuttamassa sen Elisalle, joka oli lupautunut esittämään Jopon. Ennen Jopon kehää kävin vielä hakemassa Pikin autosta, koska se olisi heti Jopon jälkeen veteraaniluokassa ja annoin sen Petille, joka oli lupautunut toimimaan handlerina.

Minun piti pysyä piilossa Jopon arvostelun aikana. Käyttöluokassa oli kaksi muutakin koiraa. Ensimmäinen sai EH:n, sen jälkeen oli Jopon vuoro ja se sai ERI:n. Jopon jälkeen oli vielä yksi narttu, joka sai myös ERI:n. Jopo kuitenkin voitti luokkansa ja sai lisäksi SA:n. Heti Jopon jälkeen oli vuorossa narttujen veteraaniluokka, jossa vuorostaan oli Piki esiintymässä. Veteraaneissa oli yhteensä neljä koiraa, joista kolme oli Tomeran T-mummoja. Tikru ja Tiltu esiintyivät molemmat oikein mallikkaasti ja Tiltua oli kehuttu, että ei vaikuta kymmenvuotiaalta. Tiltu on sellainen tersämummo. Piki ja Tiltu saivat ERI:n ja Tikru sai EH:n kuitenkin kaikki jäivät vielä kilpailuluokkaan. Tuomari sijoitti Pikin ensimmäiseksi ja Tiltun kolmanneksi. Ei ihan saatu kaksoisvoittoa ;)

Paras narttu kehässä olivat Jopo ja Piki juoksemassa peräkanaa. Jopo joutui kehästä ulos, mutta Piki jatkoi juoksemista siellä ja kyllä se tuomari juoksuttikin niitä narttuja. Loppuhuipennus tuli, kun oli enää kaksi narttua jäljellä Piki ja Black Carambas Rugged Tiger. Piki jäi kuitenkin kakkoseksi ja näin ollen Black Carambas Rugged Tiger voitti nartut. Hieno saavutus kuitenkin Pikiltä reilusta 40 nartusta kakkoseksi! Piki joutui vielä menemään kilpailemaan Slyan Andin kanssa ROP-vetraanista. Pikistä tuli kuin tulikin ROP-veteraani. Voi tuota meidän mummoa, kun se vielä vanhoilla päivillä menestyy.

Petillä oli vielä esitettävänä Pinkin jälkeläisluokka, joka sijoittui hienosti toiseksi! Lisäksi kasvattajaluokassa juoksin vielä Lilon kanssa, kun Petti meni Pikin kanssa. Kyllä meinasi mummo jo vähän hyytyä, kun piti vielä juosta. Kasvattajaluokassa ei päästy neljän parhaan joukkoon.

Kyllä oli oikein mukava ja hauska päivä viettää ihanien Tomerien ja muiden tuttujen seurassa! Kiitos kaikille, jotka auttoivat, erityisesti Petti ja Elisa! Onnea kaikille menestyneille!

Jopon arvostelu löytyy: Jopo näyttelytulokset ja Pikin arvostelu: Pikin näyttelytulokset


Pikin poseerauskuva: