Olimme saaneet koottua kaksi Roturace joukkuetta Tomerista. Harmillisten seikkojen jälkeen myös varakoirat: Piki ja Conan juoksivat myös. Lisäksi sain ennen tapahtumapaikalle lähtöä tietää, että Dio oli loukannut jalkansa. Meillä ei ollut enää varakoiria, joten yhdessä joukkueessa juoksisi kolme koiraa.

Meidän piti olla kisapaikalla yhteentoista mennessä ilmoittaneet itsemme. Löysimme muut joukkueenjäsenet ja vaidhoimme siine kuulumisia. Aikataulusta oltiin hieman myöhässä, mutta ei se mitään haitannut, kun oli niin hyvä ilma. Lähdimme hakemana koiria ja rekvisiittaa autoista. Päivi ja Sanni olivat askarrelleet meille ihmisille lammasasusteet sekä Sannilla oli vielä paimenen asu mukana. Ensimmäisessä joukkueessa Vesa sai kunnian olla paimen.

Puimme asut niskaan ja menimme odottelemaan vuoroamme. Ensimmäisessä joukkueessa juoksi Piki. Siinä lähtöalueelle mennessämme bongasimme yhden beussin lisää. Kävi sitten niin, että Cia oli tullut emäntänsä kanssa haistelemaan Roturace tuulia. Kysyimme heitä toiseen jokkueeseen, josta puuttui yksi jäsen. Näin saatiin täysi koiramäärä toiseenkin joukkueeseen. Kyllä meitä lykästi :)

Piki oli kolmas juoksija meidän jokkueesta. Minä lähdin pinkomaan lammasasuineni. Kyllä mahtoi olla näky. Vesa oli Pikin lähettäjänä ja sieltähän se pinkoi minkä jaloistaan pääsi. Kaiken kaikkiaan joukkueen kaikki suoritukset oli hyviä.

Ei siinä paljon jäänyt aikaa, kun asuja piti vaihtaa ihmisten kesken ja minun hakea Jopo autosta toiseen joukkeeseen juoksemaan. Toisessa joukkueessa juoksi ensin lammas ja paimen. Tuo oli oikein hyvä lisä joukkueeseen. Minulta suoritus meni jo rutiinilla ;) Toisenkin joukkueen kaikki koirat selvityivät kunnialla.

Siinä vielä jutustelimme ja annoimme koirien painia toistensa kanssa. Vein koirat takaisin autoon ja osa lähti jo kotia päin. Minä jäin odottamaan Marikaa, joka oli kisoissa myös töissä. Tarkoituskena oli vielä mennä jäljestämään koirien kanssa. Siinä juttelin tuttujen kanssa ja nautin aurinkoisesta päivästä.Palkintojen jako tuli ja meidän toinen joukkue sai kunniapalkinnon hvästä kannustuksesta ja käsinkosketeltavasta joukkuehengestä. Hyvä me!

Meidän joukkueiden sijoitukset oli 10. ja 27. Lisäksi Sumu juoksi seitsemänneksi nopeimman ajan kaikista maxiluokan 168 koirasta. Ensi vuonna sitten ollaan joukkueena viiden parhaan joukossa ;)

Tuo oli kyllä hauska tapahtuma, itse olin siellä ensinmmäistä kertaa vaikka Tomerilla on ollut joukkue jo kolmena vuotena. Kuvia löytyy: http://picasaweb.google.com/maakulta/Roturace2009HyvinkaaSunnuntai# muutama beussin kuvakin siellä on. Tulokset löytyy: http://roturace.egu.fi/