Tällä kertaa oli vuorossa Tuusulan näyttely, joka pidettiin kotikulmilla. Beussit oli heti aamusta, joten lähdimme Vesan kanssa hyvissä ajoin liikenteeseen. Lisäksi minulle ei ollut tullut numerolappua, joten sekin piti hakea toimistosta ennen kehää. Ajettuamme Hyrylän isosta liikenneympyrästä hieman eteenpäin oli vastassa jo jono vasemmalle näyttelypaikalla. Jonkin aikaa olin kiltisti jonossa, mutta sitten alkoi tulemaan pieni paniikki, että jos ei ehdikään kehään. Ajoin jonosta pois ja käännyin oikealla ja siitä sitten suoraan risteyksen yli. Saman teki muutama muukin, joten en ollut ainoa :)

Jätimme auton grillin parkkipaikalle, kun parkkijono näytti liikkuvan hitaasti. Kävelimme siitä näyttelyalueelle. Näyttely pidettiin hiekkakentällä, joka oli melko pölyinen. Menin toimistosta hakemaan numerolaput ja sielläkin jonotin väärässä paikassa. Riikka ystävällisesti opasti minut oikeaan paikkaan. Beussien kehä olikin aivan tomiston lähellä, joten suunta sinne seuraavaksi.

Srela olikin jo paikalla omistajineen. Beusseja oli imottu seitsemän, mutta kun Illi oli pois niin meitä oli kuusi. Näin tomistossa luettelosta, että paikalla oli yksi uros, kaksi juniornarttua (Jopo ja Srela), yksi nuorten narttu ja kaksi avoimen luokan narttua; narttuennemmistö siis. Tuomarina oli italialainen herra Pietro Paolo Condo. Vesa liukeni hakemaan kahvia, jäimme Jopon kanssa seurustelemaan Srelan omsitajan kanssa.

Juttelimme niitä näitä ja odotimme kehää alkavaksi. Amikin tuli omistajan kanssa siihen meidän kanssa juttelemaan. Pian se beussien kehä alkoikin. Ensin meni uros, joka sai erin ja oli näin ollen paras uros ja sai sertin. Seuraavaksi oli Jopon ja Srelan vuoro mennä kehään. Me mentiin Jopon kanssa ekana ja Srela perässä. Tuomari juoksutti ensin meitä yhdessä ja sitten otti Jopon käsittelyyn.

Katsottiin hampaat ja muutenkin tarkastettiin koira, seisottiin ja juostiin kehää ympäri ja edestakaisin; perusjuttua siis. Jopo sai vaaleanpunaisen nauhan, josta minä olin tyytyväinen. Seuraavaksi oli meidän vuoro mennä kehän laidalle odottamaan Srelan arvostelua. Srelakin sai vaaleanpunaisen nauhan, joten tuomari laittoi meidät vielä paremmuus järjestykseen. Srela meni Jopon edelle ja oli näin ollen luokkavoittaja.

Vuorossa oli nuorten luokan narttu, joka sai EH:n. Seuraavaksi oli avoimen luokan nartut, joista toinen sai Erin ja toinen EH:n. Menimme Jopon kanssa parasnarttu kehään ja melkein heti tuomari laittoi meidän kolmanneksi ja Srelan ensimmäiseksi. Näin ollen Jopo oli paras narttu kolmas ja Srela paras narttu ykkönen ja sai sertin.

Rop-kehässä Srela vei myös voiton kotiin ja oli ROP. Onnea Srela! Jopon arvostelun voit käydä lukemassa Jopon sivuilta: näyttelytulokset.