Beusseja oli ilmoitettu Palveluskoiratapahtumaan ennätykselliset karvan alle 90 kappaletta. Ranskasta tuli rodun erikoistuomari arvostelemaan beusseja. Olin ilmoittanut Pikin veteraaniluokkaan. Lisäksi olin lupautunut olemaan töissä parkissa lauantaina. Marikan kanssa lähdettiin heti aamulla ajamaan yhdeksäksi kohti Tuomarinkartanoa. Sää ei tosin suosinut meitä; oli tuulista ja noin kymmenen astetta vain lämmintä. Onneksi olin varannut tarpeeksi vaatetta, mukaan toisin kuin kaveri ;)

Näyttelypaikalla luettelosta kävi ilmi, että Piki oli koko näyttelyn viimeisenä koirana, kuten arvelinkin. Hyvinhän se päivä kuitenkin kului. Aamulla heti olin parkissa jonkin aikaa, välissä kävin katsomassa junnu-urokset, missä oli muutama Tomeran F-penneli. Tämän jälkeen menin parkkiin takaisin ohjaamaan autoja paikoilleen. Kun pääsin parkista pois, otin Pikin autosta ja vein sen kehän laidalle kevythäkkiin, sitä ennen tosin kävelytin sitä jonkin aikaa ja jäin suustanikin kiinni.

Kehää ei ihan kauheesti tullut seurattua. Junnunartuissa oli taasen Tomeran F-penneleitä, mutta ei tuomari niiden kauneutta ymmärtänyt ;) Nuoret ja avoimet nartut menikin nopeasti, kun siinä välissä kävi syömässä ja turisemassa tuttujen kanssa. Meitä olikin veteraaniluokassa kolme Tomeran T-mummoa ja yksi R-mummo. Lisäksi oli yksi Onks Toin kasvatti. Kaikki veteraanit saivat ERI:n mutta kukaan ei saanut SA:ta.

Tuomari sijoitti Pikin ensimmäiseksi, Pikin siskon Tikrun kakkoseksi, toisen Pikin siskon Tiltun kolmanneksi, Raita oli neljäs ja sitten Onks Toin kasvatti viidentenä. Piki oli myös rotunsa paras veteraani. Mummot ruletti oikein kunnolla. Petillä oli vielä kasvattajaluokka ja kun ei muita kasvatteja enää ollut, päätettiin mennä mummojen kanssa siihen. Lisäksi Racron kennelillä oli kasvattajaluokka. No niinhän siinä kävi, että mummot jäivät kakkoseksi, mutta saatiin sentään KP. Kyllä me tytöt riemuittiin, kun oltiin kasvattajaluokan kakkosia. Tuomari taisi katsoa meitä hieman kummeksuneesti :)

Menin käymään vielä Pikin kanssa isossa kehässä, mutta eihän siellä menestystä tullut. Se oli kiekka ympäri isossa kehässä, tämän jälkeen kiitos ja näkemiin. Pikin arvostelu löytyy: http://personal.inet.fi/koti/nasta/nayttelytuloksetpiki.htm