Ilmoitin kuin ilmoitinkin Jopon luonnetestiin vaikka olin ajatellut, että en sitä ilmoita, kun onhan sitä jo testailtu aika paljon :) Kävimme luonnetestissä matkalla mökille. Päivä oli hyvin hiostava ja ukkostakin oli testipaikalla ollut aamupäivästä. Meidän kohdalla sää oli aurinkoinen, mutta hyvin hyvin hiostava. Meitä ennen piti olla Jopon puolisisko isän puolelta, mutta harmikseni se ei päässyt ja paikalla oli uros beussi.

Jopon testi meni kuta kuinkin niin kuin olin ajatellut. Vauhtia Jopolla oli kuten yleensä, vaikka en ymmärrä, mihin sillä oli kiire. Leikissä leikki kepillä niin kuin arvelinkin. No problemos kepin kanssa leikkimisessä. Kelkalla pysyi minun edessä remmin mitan päässä häntä pystyssä haastaen kelkkaa ja meni katsomaan kelkan ilman apuja. Hyökkäyksessä puolusti ja oli kaveria hyökkääjän kanssa tilanteen ohi mentyä. Haalari ja tynnyri ei tuottanut Jopolle vaikeuksia. Tynnyri mentiin katsomaan omatoimisesti. Pimeässä huoneessa oli ilmeisesti enemmän vauhtia kuin älyä mukana, kun sellaisella ryminällä tultiin huoneeseen ja minut löydettiin :D Seinässä Jopo ei antanut tuumaakaan periksi, mutta kavereita oltiin silti uhan poistuttua. Ampuminen oli peace of kakku Jopolle. Jopo suoritti koko luonnetestiradan häntäpystyssä jopomaiseen tyyliin :p

Tuloksena tuli 153 pistettä ja laukausvarma. Tarkemmat eri osa-alueiden pisteet löydät Jopon sivuilta Aina siinä käy niin, että on eri mieltä tuomareiden kanssa joissakin kohti, mutta näinhän se menee :D Luonnetesti on kovin rankka koiralle, koska sitä ei palautella siinä lainkaan kuten esim. MH-kuvauksessa. Lisäksi luonnetestissä tulee ihmisen kohdistama uhka, jota MH:ssa ei ole lainkaan.