Tänään lähdettiin kukonlaulun aikaan Helsingin Messukeskukseen Voittaja näyttelyyn Pikin ja Jopon kanssa. Kävin hakemassa pikkuapurin kyytiini, joka toimisi apulaisena koirien hanskaamisessa. Siinä ajelimme aamun pimeydessä kohti Helsinkiä. Beussit oli laitettu alkamaan ensimmäisenä kello 9:30 ja niitä oli ilmoitettu 25 kappaletta. Tuomarina tänään oli Rainer Vuorinen. Piki on joskus aikoinaan junnuna saanut sertin ko. tuomarilta :)

Messukeskuksen parkkipaikalla ei ollut vielä jonoa laisinkaan ja löysimme paikan nopeasti. Koirat ulos autosta ja jonottamaan sisään. Siinä paperien tarkistuksessa toimitsija kysyi pikkuapurilta, että pärjäätkö koiran kanssa. Apurilla oli Piki talutettavana. Minä siihen, että se on kiltti ja että en olisi antanut sitä apurille, jos se ei sitä saisi kuletettua. Pääsimme sisään kommelluksitta ja löysimme kehänkin sukkelasti.

Istahdimme siihen kehän laidalle minun mielestä hyvään paikkaan :) Muutamia muitakin oli jo tullut paikalle beussien kanssa; lisää tuli tasaiseen tahtiin. Olimme tunnin etuajassa kehän laidalla, joten siinä oli hyvin aikaa laitella tavaroita kuntoon. Nopeasti se aika menikin, kun tuttujen kanssa vaihtoi kuulumisia. Kehän seuraamisesta ei meinannut tulla mitään, kun oli niin paljon muuta härdelliä.

Uroksissa tuomari antoi yhdelle erinomaisen ja niitä oli sentäs seitsemän kappaletta. Uroksille tuli sinistä ja punaista, tuli mieleen laulu maalari maalasi taloa sinistä ja punaista... Ainut uros, joka sai erin siitä tuli "automaattisesti" paras uros sekä ja sai Voittaja 2008 tittelin sekä Veteraani voittaja 2008, onnea!

 

Tuli narttujen vuoro ja juniorit olivat ensimmäisenä ja me Jopon kanssa menimme kehään. Juniorluokassa oli viisi muuta narttua Jopon lisäksi. Ensin juoksimme pari kiekkaa kehän ympäri kaikki. Jopo juoksi oikein mallikkaasti, ei ollut mitään hyppimisiä tai pomppimisia, mitä on aikaisemmin tehnyt. Onkohan siitä tullut aikuinen ja viisas :) Tämän jälkeen vuorossa oli yksilöarvostelu. Meitä ennen oli kolme koiraa ja tuomari antoi heille punaisesta-keltaiseen nauhoja.

Meidän vuoro tuli vihdoin. Jopo seisoi oikein hienosti ja antoi tutkia itsensä hyvin. Tuomari halusi, että omistaja nostaa takajalkoja itse, jotta hän voi katsoa kannukset. Minä tein työtä käskettyä, jotta tuomari sai ne katsottua. Seuraavaksi juostiin kehä ympäri ja edestakaisin ja sitten seistiin. Jopo malttoi seistä suurimman osan ajasta; vähän piti istahtaa välillä, mutta noin yleisesti seisoi hienosti. Tästä tuloksena punainen nauha eli EH (erittäin hyvä). Meidän jälkeen oli vielä yksi narttu ja sitten kaikki punaisen saaneet, joita oli kolme juostiin yhdessä vielä. Kukaan junnunarttu ei siis saanut eriä :( Tuomari sijoitti meidät järjestykseen ja tulimme luokkamme toiseksi Jopon kanssa.

Ennen avointa luokkaa oli nuorten luokka, jossa oli yksi koira. Ehdin laittaa Jopolle paksumman remmin, ennen kuin Piki menee kehään Petin kanssa. Avoimessa luokassa oli viisi narttua. Tuomari juoksutti tässäkin luokassa kaikkia yhtä aikaa kaksi kierrosta ja sitten yksilöarvosteluun. Piki oli näistä viimeinen, joten siinä oli hetken hengähdystauko. Ennen Pikiä olleet koirat saivat punaista ja sinistä. Tuli Pikin vuoro; tuomari katsoi ensin yleisilmeen ja sitten alkoi tutkimaan koiraa. Tämän jälkeen juoksutti ja sitten seisomaan arvostelua varten. Avustin Pikiä kehän laidalta, mutta Piki oli tänään hieman nukuksissa ja ei ollut ihan niin skarppina. Vihdoin tuomari sai arvostelun päätökseen ja antoi vaaleanpunaisen nauhan eli erin Pikille. Minä olin innoissani :)

Avoimen luokan jälkeen oli vielä käyttöluokassa kaksi narttua ja veteraaniluokassa yksi narttu. Käyttöluokan nartut molemmat saivat vaaleanpunaisen ja veteraaniluokan narttu sai punaisen nauhan, joten Piki meni kilpailemaan Paras Narttu kehään käyttöluokan koirien kanssa. Kyllä se Piki näytti niiden rinnalla pieneltä :) No ei siinä mitään siinä ne juoksivat ympäri ja edestakaisin yksitellen. Tuomari alkoi laittamaan koiria järjestykseen ja tällä kertaa Piki oli PN3 (paras narttu kolme). Vähän harmitti, että ei voittanut, mutta kun miettii, että viidestätoista nartusta kolme sai erin ja Piki oli niistä yksin, ei se niin huonosti mennytkään ;)

Katsoin arvosteluja niin alkoi hieman hymyilyttämään Jopon kohdalla maininta, että voisi olla vahvemmat luut. No tämä on tuomarin näkemys Joposta. Arvostelut voit käydä katsomassa Pikin arvostelu ja Jopon arvostelu. Kiitos vielä Pikin handlerille!