Nyt oli vuorossa yksi vuoden huippukohdista eli Tomerien leiri. Kyllä tätä oli taasen odotettu. Tällä kertaa olin ottanut perjantain ja seuraavan maanantain lomapäiväksi ;) Lähdimme Marikan kanssa ajamaan kohti Hauhoa puoli viiden aikaan. Kävimme kaupan kautta, mutta tärkein unohtui eli koiran jälkimakupala. No onneksi osa porukasta oli tulossa vasta lauantaina, joten ei kun kauppalistaa tekemään.

Perjantai-ilta meni siinä ihmetellessä. Otimme Jopolle Teemun kanssa hyppytreenin sekä kaikille halukkaille piilonkierto harjoituksen ennen grillille siirtymistä. Loppuilta menikin siinä grillillä notkuessa ennen nukkumaan menoa. Osa ehti käydä saunassakin.

Lauantaina heräiltiin siinä puoli ysin aikaa ja aloimme laittamaan aamupalaa. Tällä kertaa aamupalan joutui itse laittamaan, ei ollut valmiina kuten aikaisemmin. Tämän jälkeen osa porukasta lähti hakumetsään ja osa jäljelle. Suurin osa tuli pellolle jäljestämään, pari meni metsään. Peltona oli käytössä viljapelto, joka oli lähinnä multapelto. Huisin haastava koiralle, kun oli ollut kuivaa pitkän aikaa. Lisäksi Jopon kohdalla sattui niin, että linnut veivät osan makupaloista. Tein Jopolle suoran, jossa oli kolme esinettä ja aika vähän makupaloja. Jälki meni olosuhteisiin nähden hyvin. Ilmaisi kaikki esineet; kaksi ensimmäistä oikein hyvin. Viimeisellä esineellä ei mennyt maahan ihan heti.

Jälkien jälkeen odotimme ruokailua, jonka jälkeen oli vuorossa tottista sekä puruja. Tottis omalta osalta olisi voinut mennä paremminkin. Ohjaaja ei keskittynyt tarpeeksi hyvin ja tuntui, että se meni sellaiseksi säheltämiseksi. Mutta ei auta kuin ottaa tästä opiksi ja tehdä seuraavan kerran paremmin ;) Puruissa teimme ensin Jopolle hyppyharjoituksia ja toisella kiekalla kisaliikkeitä. Kisaliikkeet meni hyvin varsinkin, jos ohjaaja muistaisi antaa käskyt koiralle ;)

Purujen jälkeen olikin naisten vuoro mennä saunaan. Miehet saivat odottaa vielä vuoroaan. Kyllä sauna teki hyvää, koko päivän rehkimisen jälkeen. Saunan jälkeen suuntana grilli, jossa juttu jatkui ihanassa seurassa. Mutta niin vain sitä piti mennä nukkumaan, jotta jaksaa vielä yhden päivän.

Sunnuntain aikataulu oli samanmoinen kuin lauantaina. Tosin sunnuntaina ei ollut hakua, joten suurin osa tuli pellolle jäljestämään. Tällä kertaa menimme heinäpellolle, joka oli helpompi alusta koirille kuin eilinen. Nyt tein Jopolle jäljen, jossa oli yksi kulma ja kolme esinettä sekä enemmän makupaloja kuin viimeksi. Jälki vanhentui reilusti. Tällä kertaa Jopo porhalsi esineiden yli; ei edes merkannut niitä mitenkään. Kulman meni tosi nätisti. Viimeisellä esineellä jarrasin, jotta ilmaisee sen. Nyt täytyy vain laittaa mietintämyssy päähän, miten Jopon saa ilmaisemaan nuo esineet. Se kyllä tietää, mitä pitää tehdä niillä. Pitänee kikkaillan makupalojen määrällä. Ruoan jälkeen otimme Jopolla vielä hyppytreenit Teemun kanssa.

Kiitos teille kaikille ihanille Tomerille leiristä. Ensi vuonna samoissa merkeissä ;)