Vesa oli ilmoittautunut Jopon kanssa Canicross SM-kisoihin veteraanisarjaan, johon oli tulossa kilpailemaan kahdeksan osallistujaa. Lähdimme jo perjantaina ajelemaan kohti Poria, jossa yövyimme hotellissa. Meillä oli koirista vain Jopo mukana. Piki ja Reiska olivat hoitokoirina. Saavuimme Poriin kahdeksan aikoihin. Vesa lähti Jopon kanssa vielä kävelemään kisamatkan, joka oli Kirjurinluodolla. Maastona tänä vuonna siis oli tasainen hiekkakävelytie; ei nousuja eikä laskuja. Jopo sai viettää laatuaikaa meidän kanssa sängyllä lötkötellen ;)

Vesan piti ilmoittautua 11:30 mennessä kisoihin ja veteraanisarjan startit alkoivat 13:30. Pystyimme käydä nauttimassa aamupalan rauhassa eikä tarvinnut tällä kertaa herätä kukon laulun aikaan, kuten yleensä koiratapahtumiin joutuu. Vesa ja Jopo lähtivät kohti kisapaikkaa ennen yhtätoista, minä jäin vielä hotellille. Ajattelimme tehdä kaiken varman päälle, jotta kisat onnistuisivat ja näin ollen Jopo ei nähnyt, että minä tulen myös kisapaikalle. Kulutin tunnin verran aikaa huoneessa ennen kuin lähdin kävelemään kohti Kirjurinluotoa.

Kisapaikalle saapuessani näin Vesan ja Jopon tulevan verryttelemästä ja menevän kohti autoa. Tuttujakin huomasin kisapaikalle saapuessani. Vesa oli kuullut harrastesarjan tuloksia, jossa oli sama matka kuin veteraanisarjassa. Kovia olivat tulokset Vesan mielestä. Matkana oli 3,4 kilometriä; Vesa oli asettanut tavoitteeksi 15 minuuttia. Harrastesarjassa tulokset pyörivät siinä 12-15 minuutin korvilla. Katsoimme junioreiden juoksuja odotellessamme veteraanisarjan alkua. Pian tuli aika, että Vesan piti mennä lämmittelemään vielä Jopoa ja hivuttautua lähtöpaikalle. Minä jäin vielä toimistoon odottamaan, että Vesa ja Jopo starttaavat ja menevät suorittamaan omaa juoksua.

Kun aikaa oli mennyt tarpeeksi, lähdin kohti maalialuetta. Pian sieltä alkoikin veteraanisarjan miehiä tulemaan maaliin ja ei mennyt kauankaan, kun Vesa ja Jopo tulivat loppusuoralle. Kannustin ja kutsuin Jopoa palkan kera maaliin ja sieltähän ne juoksivat viellä viimeiset metrit. Jopo vain meinasi tarttua naapurin patukkaan, kun oli niin sopivasti siinä ensimmäisenä tarjolla :) Mutta löytyihän se oma palkka lopuksi. Vesa tyrkkäsi Jopon minulla ja rojahti itse uupuneena maahan. Jopo ei ihan puhki näyttänyt olevan, kun jaksoi vielä taistella ja leikkiä innokkaasti palkalla.

Lähtö oli sujunut, Vesan sanoja lainaten, "kuin tykin suusta" ja Jopo oli vetänyt laukalla ensimmäisen kilometrin. Sen jälkeen oli vaihtanut raviin vedon ollessa päällä koko matkan. Vesalla oli juoksu ollut raskasta ja sen kovempaa hän ei olisi voinut juosta. Aikakin oli paljon vähemmän, mihin Vesa tähtäsi. Se oli 11:48. Harrastussarjan voittajalla aika oli ollut 11:49 ;) Vesan sijoitus oli kuudes miesten veteraanisarjassa. Voittajan aika oli ollut 9:58. Pronssista Vesa jäi 50 sekuntia; tässä tavoitetta ensi vuodelle. Kaikki lauantain tulokset löytyvät järjestäjän Wecan sivuilta: http://www.weca.fi/CANICROSSSM2010/Tulokset_lauantai.pdf Vesan seurakaveri sijoittui samassa sarjassa hopealle. Onnea Veijo ja Juju!

Lisätietoa canicrossista ja muista koiravetolajeista löytyy Suomen Valjakkourheilijoiden sivuilta: http://www.vul.fi