Lähdettiin käymään pitkästä aikaa Sannan luona Sjöbossa. Tällä kertaa ohjelmassa olisi purutreeniä lauantaina ja sunnuntaina. Matka alkoi meidän osalta perinteisesti jo torstaina iltalaivalla Turusta Tukholmaan. Aamulla aikaisin alkoi ajomatka kohti Sjöbota. Matka tosin tyssäsi pariksi tunniksi heti alkuunsa, kun matkalla oli sattunut moottoritiellä paha kolari; liikenne ohjattiin kiertoreittiä. Loppumatka sujuikin ongelmitta, mutta saavuimme Sjöbohon pari tuntia myöhemmin kuin alunperin suunniteltiin.

Tässä näkymää jonosta moottoritieltä:

1285182676_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävimme hakemassa talon avaimen, tällä kertaa meillä oli vuokralla talo, johon tuli kuusi ihmistä ja kuusi koiraa. Avaimien haun jälkeen suuntasimme heti kohti treenikenttää, jossa meillä oli treffit muiden kanssa. Ehdittiin vaihtaa kuulumisia sekä tottistella, kun pitikin jo mennä kauppaan ja talolle. Talo oli oikein sopiva meille; tilaa oli reilusti kaikille sekä immeisille että koirille.

Aamulla oli aikainen herätys, mutta mikä ihanaa aamupala oli katettu valmiiksi keittiöön. Aamupalan jälkeen koirien pakkaus autoihin ja menoksi kohti Knickarpia, jossa viikonlopun treenit olisi. Maalimiehenä toimi iki-ihana Roland Björkqvist, joka kasvattaa suursnautsereita kennelnimellä Panyx. Meillä oli oikein taulu, johon kirjoitettiin suoritusjärjestys, kyllä nämä ruotsalaiset ovat tehokkaita ;)

Sannan kasvatteja oli paikalla 13 kappaletta; Jopon kaikki veljet olivat paikalla. Miten ihanaa oli nähdä niin monta beussia puruissa. Kaikki eivät aktiivisesti harrasta puruja, mutta silti kaikilla oli halu tehdä tätä hommaa. Ehdimme ottaa Jopolla neljä kierrosta. Harjoittelimme hyppyjä, piilolla haukkumista, pakoa, irrotusta sekä sivukuljetusta (nämä nyt tuli äkkiseltään mieleen ;))

Päivä oli rankka, joten illalla maistui uni aikaisien. Kokeilimme tosin Tanjan kanssa ennen nukkumaan menoa talon saunan, mikä oli kyllä "perinteinen" ruotsalainen sauna. Kuvaa en ottanut, mutta lauteet oli normali istumatasolla sekä kiukaassa oli peräti kolme kiveä. Ei tuossa saunassa ihan kauhea hiki tullut. Mutta pakkohan se oli suomalaisena kokeilla tämäkin ihme :D

Jopo tositoimissa:

1285182737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina oli sama resepti kuin lauantaina tosin tällä kertaa otimme kahdet purut per koira. Tahti oli hieman hitaampi kuin lauantaina. Sunnuntai iltapäivästä osa porukasta lähti jo kotiin. Me jäimme Tanjan kanssa kahdestaan koirinemme taloon. Ei kyllä sunnuntainakaan tarvinnut unta houkutella. Viikonloppu oli ollut rankka myös sen takia, että yritin kaiken parhaan mukaan ymmärtää ruotsia, kun toiset puhuivat pääasiassa sitä :)

Maanantaiaamuna kävimme vielä helsaamassa Sannaa ja siitä lähdimme ajamaan kohti Tukholmaa ja laivaa. Tällä kertaa matkalla ei onneksi ollut sattunut kolareita, joten pääsimme ajamaan sujuvasti koko matkan. Laivaan pääsyä meidän ei tarvinnut kovin kauaa odotella. Illalla kävimme vielä syömässä tapaksia ja juomassa muutamat. Eipä sitä muuta kaivannutkaan kuin unta sen jälkeen.

Tiistaina minun piti vielä ajaa Turusta suoraan töihin. Voitte kuvitella miten ryytynyt olin töissä ;) Kuvia leiriltä löytyy Sannan web albumista: http://picasaweb.google.com/KennelGrandlutin/IPOCamp2010# Lisäksi Sanna on tehnyt koosteen Jopon puruista Youtubeen: http://www.youtube.com/watch?v=szHlrI9Z5sA Muistakin koirista löytyy videoita Youtubesta.

Treenivinkkejä tuli kotiin viemiseksi sekä uusia näkökulmia treenamiseen.

Tack Sanna för fantastic Ipo-läger och tack Annica för maten!