Tänään käytiin hajuilemassa Jopon kanssa muiden Tomerien kanssa Kirkkonummella. Tästä on varmaan lähemmäs vuosi mennyt, kun Jopo on viimeksi ollut hakumetsässä, joten ei ollut mitään aavistusta, miten sujuisi ;) Ajattelin kuitenkin, että en tee mitään ihan aloittelija treeniä vaan osa ukoista olisi valmiita ja ehkä yhdeltä joku apu.

Ensimmäinen ukko oli oikealla puolella valmiina vastatuulessa. Eka pisto oli liian lyhyt, toinen pisto tarpeeksi syvä, kun muistin sanoa, että 50 metriä eteenpäin :) Näin ukko löytyi, kun malttoi edetä tarpeeksi pitkälle. Toinen ukko antoi ääniavun. Jopo lähti ukolle vauhdikkaasti ja luulinkin, että se on jo ukolla, mutta se olikin lähtenyt tekemään hieman syvempää pistoa. Takaisin tullessa Jopo sai maalimiehestä hajun ja löysikin hänet. Toinen maalimies myös haukutti Jopoa ja kyllähän se haukku irtosi, taisi tämä maalimies saada myös hieman kuolaa päällensä.

Kolmas maalimies oli taasen valmis vastatuuleen. Hieman Jopo lähti alueella eteenpäin tuulen alle, jotta saisi paremmin hajun maalimiehestä. Tämä on luonnollista, koska en ole vielä opettanut suoria pistoja Jopolle. Tässä kohti voi mainita, että Jopo on ollut alle kymmenen kertaa  hakumetsässa, ei ole vielä kaikkea ehtinyt opettaa ;) Kolmaskin ukko löytyi alta aikayksikön.

Vielä yksi oli jäljellä myötätuulessa vasemmalla puolella. Tällä kertaa Jopon joutui lähettämään muutaman kerran ennen kuin Jopo sai hajun maalimiehestä. Eteni joka lähetyksellä hyvin, mutta maalimiehen haju ei vain nenään meinannut osua. Löytyihän se viimeinenkin sieltä ja loppupalkaksi Jopo sai lemppari pallon.

Kyllähän tuosta varmaan hakukoirankin saisi tehtyä, mutta kun ei ohjaajan aika kaikkeen riitä :( Oli oikein mukavaa käydä pitkästä aikaa hakuilemassa, on se vaan niin kiva laji.