Tänään oli vuorossa pentunäytelmä Lahdessa Jopottimen kanssa. Olin harjoitellut seisomista ja juoksemista Jopon kanssa, mutta jotenkin tuntui siltä, että eihän se oikein välttämättä onnistu. Olimme menossa Jopon ja toisen beussipennun kanssa parikilpailuun. Näyttelypaikalle saavuttuani satoi vettä. Ei onneksi kaatamalla ja se menikin sitten ohi. Otin repun ja muut vermeet autosta sekä Jopon. Näyttelypaikkana oli Lahden ravirata. Kehät eivät tällä kertaa olleet kaviouralla vaan sen ulkopuolella :)

Meitä ennen kehässä oli saksanpaimenkoirat ja valkoiset paimenkoirat. Valkoisissa paimenkoirissa olikin rimalaisia tuttuja. Lisäksi Marika tuli katsomaan näytelmää Ellan kanssa. Siinä ihmeteltiin kehän laidalla kunnes tuli beussien vuoro. Beusseja oli ilmoitettu kaksi ja toinen niistä oli uros. Tässä vaiheessa minulla jännityskäyrä alkoi jo nousemaan taivaisiin. Uros meni hienosti kehässä mutta ei saanut KP:tä. Sitten olikin minun ja Jopon vuoro. Tuomari pyysi meitä ensin juoksemaan edes takaisin ja sitten ympäri. Juostiinhan me tai miten sen ottaa; Jopo ennemminkin pomppi ja loikki minun vieressä. Seuraavaksi tuomari tuli tarkistamaan hampaat ja muut. Tämä osuus meni hienosti. Jopo antoi kiltisti katsoa hampaat ja tutkia muuten. Sitten pitikin seistä; minulla olisi pitänyt olla se Kyllä se kotona osaa -paita päällä. Jopo siis vain istui, kun yritin saada sitä seisomaan. Hetken päästä tuomari pyysi meitä juoksemaan uudestaan ja sanoi vielä kommenttina, että ihan rauhallisesti voitte mennä :) Nyt juoksu menikin paremmin. Taas seistiin ja vihdoin ja viimein Jopo seisoi niin eiköhän tuomari ole valmis ja antaa ruusukkeet. Jopo sai KP:n ja näin ollen se oli ROP-pentu.

Luin kehän jälkeen arvostelun ja minua alkoi naurattamaan, kun arvostelussa oli, että ikäisekseen hieman kookas. Eikös tuomarit yleensä sano nuorista koirista, että ovat kehittymättömiä yms. :) Jäimme vielä kehän laidalle kerätäksemme tavarat kasaan ja menimme kahville. Istuimme jonkun aikaa ja päätimme käydä syömässä läheisellä huoltoasemalla. Ryhmäkehä ja parikilpailu oli laitettu alkavaksi vasta kolmelta ja kello oli vasta kahdentoista pintaa. Ennen syömään menoa annoimme Jopon ja urospennun leikkiä.

Ruokailun jälkeen tulimme takaisin näyttelypaikalle. Ei siinä voinut muuta kuin odotella ryhmien ja parikilpailun alkua. Odottelun jälkeen kutsuivat parikilpailuun. Eihän siitä meinannut mitään tulla. Menimme ensimmäisenä parina kehään ja en tiedä yhtään menivätkö pennut samaan vai eri suuntaan :) Taisivat seistäkin ihan eri suuntiin, mutta pääasiahan on osallistuminen. Ei ollut mitenkään yllättävää, että emme sijoittuneet neljän parhaan joukkoon; eihän nuo edes ole samannäköisiä. Seuraavaksi olikin sitten Jopon vuoro mennä ryhmäkehään. Tuomarina oli sama, joka oli rotukehässä kaikille ykkösryhmän pennuille. Eipä ryhmäkehässäkään sijoituttu. Ei tuomarit ymmärrä beussin kauneutta :) Jopon arvostelu löytyy täältä.