Raahasin Vesan taasen mukaan hakutreeneihin, jotta saatiin tarpeeksi maalimiehiä. Tällä kertaa Pikin treenisuunnitelma oli; ukot molempiin etukulmiin, oikealle tyhjä ilman apuja ja vasemmalle ukko ja suorapalkka. Ensimmäinen ukko oli oikeassa etukulmassa. Piki lähti hieman liikaa vasemmalle. Annoin sen etsiä rauhassa ja Piki teki hienon piston, mutta tuli takaisin ilman rullaa. Uusi lähetys enemmän oikealle ja ei mennyt aikaakaan, kun Piki tuli rullan kanssa. Palkka rullantuomisesta ja näytölle.

Seuraava lähetys oli vasempaan etukulmaan. Piki lähti vauhdikkaasti ja toi rullan. Vasemman etukulman ukko oli putkilossa, joten siinä oli hieman umpipiilon harjoittelua, vaikka oli irtorulla. Taasen sama kaava pieni palkka rullasta, näyttö ja palkka ukolta Pikille. Seuraavana oli tyhjän vuoro. Suunnitelmana oli, että kun Piki on suorittamassa tyhjää, juoksee ukko toiselle puolelle lähelle piiloon.

No tämä meni hieman mönkään, sillä Piki lähti liikaa vasemmalle, mutta oikaisi itsensä suoraan. En tiedä mitä sitten tapahtui, mutta Piki huomasi, että ukko, joka oli Vesa, juoksee toisella puolella piiloon, joten arvaatte varmaan miten siinä kävi. Piki ei tehnyt tyhjää loppuun asti vaan lähti juoksemaan toiselle puolelle aluetta. Sain sen tulemaan luokseni ja odotin hetken, että ukko maastoutuu. Minulla löi aivot tyhjää, joten lähetin Pikin viimeiselle ukolle. Sieltä Piki sai suoraan pallon palkaksi.

Seuraavalla kerralla pitänee pohtia, että korjaako tuota edellisen kerran virhettä vai tekeekö toisenlaisen treenin, jotta koira ei opi laksemaan yksi, kaksi ja tyhjä :) Kun seuraavan kerran harjoittelee tyhjää samalla lailla, pitää ukko olla toisella puolella valmiina eikä juokse kesken tyhjän piiloon toiselle puolelle. Täytyy mietiskellä.