Nyt oli taas yksi vuoden odotetuimmista viikonlopuista eli Tomerien leiri :) Pääsin toimimaan vara-emäntänä, kun varsinainen "pää-Tomera" oli kaitsemassa vastasyntyneitä Pinkin pentusia. Ei siinä mitään, olin ajoissa paikalla ottamassa muita leiriläisiä vastaan. Konkarit Mia ja Anu olivat jo tulleet paikalle ennen minua. Siinä mietittiin huonejärjestystä ennen kuin muut porukat alkoivat valua paikalle. Perjantai-ilta meni kotiutuessa, tottistellessa, koiria leikittäessä sekä perinteiset grillaukset ja leirinuotiolla istuminen. Tein Jopolla hieman tottista lähinnä seuraamista ja jättöliikkeet. Lisäksi otimme Teemun kanssa, joka oli tullut "leikittämään" koiria leirille, hyppyharjoituksia Jopolle. Loppuilta menikin grillillä istuen. Nukkumaan maltoin mennä jo kahden aikaan ;)

Perjantaina aamupala oli ysiltä. Heräsin vähän ennen käyttämään Jopon aamukävelyllä. Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti jälkipeltoja. Tällä kertaa jouduimme menemään autoilla, kun olivat kauempana. Mutta pellot olivat aivan loistavat; muutama päivä sitten leikatut. Jopolle tein noin 270 askelta pitkän jäljen yhdellä kulmalla. Makupaloja oli aika runsaasti, mutta välissä oli myös tyhjiä. Tuuli yltyi päivän mittaan. Jopon jälki oli reilun tunnin vanha, kun ajoin sen. Jälki meni hyvin, kulmassa pientä pyörimistä. Mutta muuten olin tyytyväinen. Mara, meidän jälkikouluttaja, sanoi, että voisin tehdä enemmän tyhjiä sekä kulmia, jotta koira saa haastetta jäljeltä.

Jäljen jälkeen oli ruokailun vuoro. Sen jälkeen osa porukasta meni hakumetsään ja muutama meistä lähti esineruutuun. Tehtiin kaistale ja Jopolle näytettiin ensimmäisen esineen vienti. Naureskelin, että mitenhän saan esineen itselleni, mutta eihän siinä ollutkaan ongelmaa. Jopo haki esineen vauhdikkaasti ja toi sen suoraan minulle. Olin hieman haavi auki, kun aikaisemmin tuo tuominen ei ole sujunut noin suoraviivaisesti. Seuraavaksi Jopolle vietiin kaksi esinettä kerralla niin, että Jopo näki. Toisen toi suoraan, mutta kolmannella esineellä Jopon muisti pätki hieman ja jouduin lähettämään sen pariin otteeseen uudestaan ja nousihan se sieltä. Olin tyytyväinen myös esineruutuun, kun ottaa huomioon, että olen tehnyt sitä alta kymmenen kertaa Jopolle ;)

Seuraavaksi oli vuorossa tottistelua ja koirien leikittämistä. Huomasi miten ensikertalaiset koirat olivat hiffanneet leikkijutun toisena päivänä. Jopon kanssa otimme piilolla haukun sekä paon. Nämä onnistuivat nappiin ja muutama kuva löytyy webshotissta (kuvaaja Sanni Heinonen). Videokooste koirien puruosuudesta lötyy: http://www.youtube.com/watch?v=r80TkDIgAS0 Pikkuhiljaa aloimme valumaan saunaan, tällä kertaa miehet menivät ensin. Tällä välin Anu kävi Jopon läpi ja aukaisi jumikohdat. Kyllä sauna teki terää treenipäivän jälkeen. Saunan jälkeen vuorossa oli perinteistä grillausta ja leirinuotion ääressä mielipiteitä vaihtaen.

Sunnuntaiaamuna aikataulu oli sama; aamupala ysiltä ja siitä jälkipellolle. Tänään tein Jopolle noin 300 askelta pitkän jäljen, harvemmin makupaloja ja enemmän tyhjiä sekä kaksi kulmaa. Jälki oli taasen noin tunnin vanha, kun Jopo sen ajoi. Kulmissa oli taasen pientä pyörimistä, mutta muuten ajoi hyvin. Mara kommentoi, että kannattaa vielä tehdä kulmat enemmän kaareviksi ja ajaa kulmat hieman pidemmällä liinalla. Lisäksi ei muuta kuin esineet jäljelle mukaan.

Ruokailun jälkeen aloimme pikkuhiljaa siivota ja otimme kuviakin koirista, "pää-Tomeran" saapuessa paikalle. Muutamalle koirakolle annettiin tottisvinkkejä sekä Teemu ehti leikittää vielä niitä, jotka halusivat. Otimme Jopollakin purut. Sama kaava kuin lauantaina lisättynä hyppyharjoituksella. Tässä vaiheessa huomasin, että Jopo oli hieman väsynyt. Tämän jälkeen lopputarkastus, että kaikki oli kunnossa ja järjestyksessä talolla ja ei kun nokka kohti kotia.

Kiitos kaikille leiriläisille, oli taas kerran oikein mukavaa ja rattoisaa viettää viikonloppu ihanien Tomerien kanssa!

1276629995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tomeria leiriläisiä
Kuvaaja Sanni Heinonen