Taasen oli vuorossa perinteinen retki Kuopioon Ihanat Naiset Rannalla. Siinä sivussa oli myös Kuopion Sawo Show 2010 kolme KV-näyttelyä. Olin ilmoittanut Jopon kaikille kolmelle päivälle. Lähdimme matkakumppanin kanssa torstai-iltana ajelemaan kohti Kuopiota. Matka meni rattoisasti mm. vakionopeudensäädintä ihmeteltäessä. Majoituspaikkana oli mökki Kallaveden rannalla aivan asuntomessualueen kupeessa. Mökkitielle ajaessa tultiin kuin eri maailmaan asuntomessualueelta. Meille oli lämmitetty sauna valmiiksi. Ei muuta kuin kamat mökkiin ja saunomaan sekä uimaan. Järvivesi oli ihanan lämmintä, jossa olisi voinut lillua vaikka kuinka kauan. Ilta alkoi vaihtumaan yöksi ja meidän piti mennä nukkumaan, jotta jaksaisimme aamulla nousta ajoissa.

Aamu alkoi aamu-uinnilla totta kai. Sen jälkeen virkistyi mukavasti ja suuntasimme kohti ravirataa, jossa näyttely pidettiin. Perjantaina beusseja oli ilmoitettu yhdeksän kappaletta, joista yksi oli poissa. Jopon luokassa oli neljä narttua. Kehässä tapahtui sekaannus, kun tuomari oli antanut koirille yhtä liian alhaiset laatuluokan arvosanat. Minä jo ihmettelinkin, kun sain punaisen nauhan käteen, että mitä kummaa, kun kuulin tuomarin sanovan useaan kertaan excellent Jopoa arvosteltaessa. Myös kolme muuta narttua sai erin ja tuomari sijoitti Jopon toiseksi.

Perjantai jatkui kyläilyllä sekä kaupoilla pyörimisellä. Mökille päästyämme pulahdimme järveen ja vietimmekin siellä pari tuntia. Saimme myös lisävahvistuksia perjantai-iltana, kun Marika saapui myös mökille illasta. Loppuilta meni grillatessa, saunoessa, uidessa ja nestetasapainon ylläpitämisessä ;)

Lauantaina ajattelimme, että eihän se kehä voi alkaa aikaisintaan kuin vasta puoli yhdeltä, jos silloinkaan. No onneksi olimme kehän laidalla jo puoli yhden aikaan, meinaa se kehä alkoi silloin. Beusseja oli ilmoitettu kahdeksan, joista kaksi oli poissa. Jopon luokassa oli tänään kolme beussia. Tuomari oli kyllä uskomaton; ristin sen tsup tsup -tuomariksi. Ei siinä ehtinyt laittaa koiraa edes seisomaan, kun taas piti mennä jonnekin tai tuomari tuli nauhojen kanssa. Koko beussikehän arvosteluun ei varmaan mennyt kuin 10 minuuttia yhteensä jos sitäkään. Jopo sai erin ja oli tällä kertaa narttujen paras; se sai myös sertin ja cacibin. Kehän jälkeen selvisi, että tämä tuomari oli norjalainen, joka asui Englannissa ja oli siellä tottunut arvostelemaan koirat vauhdilla. Eipä tuo montaa sanaa arvosteluunkaan sanellut.

Kävimme nopeasti näyttelyn jälkeen pyörähtämässä Kuopion kaupungilla sekä syömässä. Sen jälkeen suuntasimme nokan kohti mökkiä ja siellä pulahdimme heti järveen. Näyttelypaikalla oli meinaa hieman kuuma ja hikinen olo. Onneksi ei tarvinnut jäädä ryhmäkehiin. Illalla toistui sama kuvio kuin perjantainakin.

Sunnuntai alkoi myös aamu-uinnilla, kuten aikaisemmat aamutkin. Tällä kertaa beusseja oli ilmoitettu seitsemän, joista yksi oli poissa. Jopon luokassa oli kolme beussia. Tällä kertaa tuomari ei tykännyt yhdenkään meidän koirista. Koirat saivat joko T:n (tyydyttävä) tai H (hyvä). No se oli sen tuomarin mielipide meidän koirista :D Kehän jälkeen kävimme noukkimassa Marikan kaupungilta kyytiin ja menimme mökille. Ei se auttanut kuin alkaa pakata kamoja kasaan. Vielä viimeisen kerran pulahdimme järveen ja sen jälkeen piti lähteä ajamaan kotia kohti.

Kaikki Jopon arvostelut ja sijoitukset löytyy Jopon tuloksista: http://personal.inet.fi/koti/nasta/

Oli meillä niin mukavaa Ihanilla Naisilla Rannalla!

1281471706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e