Tänään Vesa ja Piki agiliitivät Helsingissä kaksi rataa. Ensimmäisenä oli hyppyrata, josta tuloksena hylly :( Sekin tuli niin tyhmästä asiasta kuin, että Piki jäi seisomaan radalle. Olin laittanut Pikin palkan (herkkurasian) maalintulon lähelle olevalle penkille. Ilmeisesti joku koira oli siellä palkan lähellä ja Piki sattui huomaamaan tämän radan alussa ja jäi tuijottamaan tuimasti paikoilleen, että kukaan ei syö hänen herkkujaan. Tästä tuli sitten hylkäys, kun koira pysähtyi radalle. Että näin tällä kertaa. Jos minä olisin ollut ohjaamassa Pikiä, olisin varmasti mennyt ravistelemaan sitä, että mitä p...rklettä oikein puuhaat. Loppu rata meni hyvin, olisiko kepeiltä tullut joku sössiminen, taas.

Ratojen välissä otin Jopijoon hieman haistelemaan agilitykilpailun tuulia, vaikka agi ei tule olemaan Jopon laji :) Kisat oli Purina-Areenalla, jossa on vieressä pieni heinäpelto. Menin siinä tekemään tottista Jopon kanssa. Aina täytyy hyödyntää tilaisuus, kun sellainen on. Jopo oli oikein hyvä; keskittyi tekemiseen vaikka koiria ja ihmisiä meni ohitse "joka puolella". Me emme ole ihan kauheasti missään yleisellä paikalla ottaneet tottista kotona maalla. Tein seuraamista, istumista, maahanmenoa ja luoksetulon. Vaatteet olivat kyllä sen näköiset, että jotain oli tultua tehtyä. Alusta oli meinaa aika mutainen.

Pian olikin sitten Vesan ja Pikin toisen radan vuoro. Toka rata oli agirata eli kontaktit olivat mukana. Tämä rata oli suoraviivaisempi kuin edellinen. Alku lähti nyt paremmin, eikä Piki jäänyt ihmettelmään mitään kesken rataa. Mutta niin siinä vain kävi, että Piki livahti putkeen, kun piti mennä A:lle. Tätä ennen oli tullut jo pari virhettä, joten nollarataan ei ollut enää mahdollisuutta. Piki tiputti yhden riman ja kolautti toista, mitä se ei tuskin koskaan tee. Katselinkin jo aikaisemmin, että onkohan sillä takajalat jumissa. Täytyy viedä Piki hierojalle, jos sillä on jumeja takajalkojen lihaksissa.