Tällä kertaa meillä oli hakutreenti Tuusulassa. Alue oli sellainen, jossa oikealla puolella oli suht jyrkkä kallio ja sen alla jatkui vielä alue. Minä suunnittelin Pikille treenin niin, että etukulmissa on ukot, kolmannella ukolla en palkkaa rullantuonnista ja maalimies alkaa kehumaan Pikiä kun lähdetään näytölle lisäksi oli vielä "normaali" neljäs ukko.

Vasempaan etukulmaa, jossa oli ensimmäinen ukko, Piki lähti hyvin. Toi rullan ja lähti näytölle, ei mitään ihmeellistä siis. Toiseen etukulmaan jouduin lähettämään useammin. En oikeasti tiedä, että eikö saanut hajua vai mikä oli. Toisessa etukulmassa oli vieraileva maalimies. Parin lähetyksen jälkeen Piki toi rullan ja mentiin näytölle. Hieman Piki oli aikaillut rullan ottamisessa, ilmeisesti oli reagoinut vieraaseen maalimieheen.

Tästä jatkettiin kolmannelle maalimiehelle. Lähetin Pikin ja se jäi seilamaan siihen kallionjyrkänteelle. Otin Pikin takaisin ja lähetin uudestaan. Vieläkään ei mennyt kalliolta alas. Ei muuta kuin uusi lähetys. Tällä kertaa meni kalliolta alas ja toi rullan. Otin rullan, kiinnitin liinan ja annoin käskyn. Samalla maalimies alkoi kutsumaan Pikiä ja sinne lähti :) Neljäs ukko olikin sitten haastavampi. Neljäntenä ukkona oli sama maalimies, joka oli ollut ensimmäisenä. Jouduin "ajamaan" Pikin ukolle eli lähettämään useamman kerran ja aina lähempää ukkoa. Vihdoin toi rullan ja lähdettiin näytölle.