Toistamiseen päätettiin lähteä Kuopion Sawo Showhun tyttöporukalla. Koiria meillä oli mukana kaksin kappalein ja Piki niistä toinen, kuinkas muutenkaan :) Jopon jouduin jättämään kotiin tilapuutteen vuoksi. Lähdimme matkaan jo keskiviikkona päivällä. Näin pystyimme viettämään yhden päivän rennosti ja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina näyttelyt. Matka sujui rattoisasti; poikkesimme Jyväskylässä moikkaamassa sukulaisia ja siitä ei enää ollutkaan pitkälti Kuopioon.

Kuopiossa kävimme hakemassa mökin avaimet ja jätettiin penneli isovanhempien hoitoon, joten pystyimme olemaan aikuisten tyttöjen kesken mökillä ihanat naiset rannalla :) Lämmitimme vielä saunan ja karistimme loputkin matkan pölyt Kallavedessä. Hieman oli vesi viileää, mutta kyllähän sitä uida pitää, jos mökki on rannan äärellä :) Loppuillan vietimme terassilla jutellen, koirien ollessa meidän seurana sekä vain nauttien olemisesta kunnes uni tuli silmään ja menimme nukkumaan.

Oli ihana herätä torstaina, kun ei tarvinnut nousta kukon laulun aikaan vaan sai rauhassa köllötellä. Söimme aamupalan ja lähdimme kohti Kuopion keskustaa sukulaisia tapaamaan. Torstai meni verkkaisesti oleskellen ja seurustellen. Mökille palatessa laitoimme saunan (taas) lämpeämään ja terassilla istuskelimme Kallaveden äärellä.

Perjantaina pitikin jo herätä aikaisemmin, kun beussien kehä oli jo kymmeneltä aamulla. Aamu oli sateinen, mutta onneksi ei satanut kuin ihan siinä aamusella. Tukka ojennukseen ja meikkiä hieman kasvoille ja kohti näyttelypaikkaa. Näyttelypaikalla olikin hieman ruuhkaa, kun kaikki muutkin halusivat tulla sinne :) Raahasin kevythäkin mukanani, jotta pystymme kahdestaan handlaamaan koirat kehän laidalla; eipä sitäkään olisi loppujen lopuksi tarvittu. Saimme käteen rannekkeet kuten festareilla konsanaan. Kehät oli laitettu raviradan kaviouralle ja tietäähän missä kunnossa kehä oli, kun yöllä oli satanut vettä. Kavioura oli sellaisessa viiden sentin kuravellissä; oltiin me tytöt näköisiä kehän jälkeen, olimme kurassa kaulaamme myöten.

Perjantain tuomari oli belgialainen mies ja beusseja oli ilmoitettu kuusi kappaletta; uroksia yksi, kaksi junnunarttua, kaksi avoimen luokan narttua ja yksi käyttöluokan narttu. Tuomari mittasi koiria, mitä en ole kyllä usein näyttelyssä nähnyt ja niitäkin on käyty monet :) Alku ei näyttänyt hyvältä; uros sai sinisen sekä toinen junnuista. Toinen junnunarttu sai punaisen. Avoimen luokan toinen narttu sai vaaleanpunaisen ja Piki myös sekä käyttöluokan narttu. Paras narttu kehässä tuomari laittoi Pikin ykköseksi, käyttöluokan nartun kakkoseksi ja avoimen luokan toisen nartun kolmoseksi. Näin ollen Piki oli myös ROP ja sai CACIB:n. Käyttöluokan nartusta tuli FIN MVA, saatuaan sertin. Onnea vielä! Kävimme ennen ryhmäkehiä pesemässä vaatteita ja tulimme takaisin näyttelypaikalle, mutta sieltä sitten "lennettiin pihalle" heti :) Katseltiin ykkösryhmän kehä vielä loppuun ja lähdimme syömään kaupungille ja sieltä mökille. Mökillä taasen samat rutiinit kuin aikaisempina iltoina; saunaan, uimaan, kun vihdoin uskalsimme mennä uimaan ukkosen jälkeen.

Lauantaina kehä alkoi vasta kahdentoista jälkeen, joten pystyi nukkumaan hieman kauemmin. Tällä kertaa jätettiin kevythäkki mökille, joten oli hieman helpompi kulkea näyttelypaikalla. Lisäksi ei ollut ruuhkaa yhtään. Kehäkin oli paremmassa kunnossa kuin perjantaina, kun oli ollut kuivaa. Ei tarvinnut sentään kuravellissä juosta; tai no eihän minun siellä tarvinnut juosta :) Lauantaina beusseja oli viisi; yksi uros, kaksi junnunarttua (tosin toinen oli eri kuin perjantaina), kaksi avoimen luokan narttua. Tuomarina oli englantilainen mies; onkohan Englannissa beusseja :)

Tällä kertaa uros sai tuomarilta punaisen nauhan. Junnunartut saivat toinen punaisen ja toinen vaaleanpunaisen nauhan. Avoimen luokan nartut saivat molemmat vaaleanpunaisen myös. Minä jouduin menemään parasnarttu kehään Pikin kanssa, kun kaverin koira sai myös vaaleanpunaisen. Ei me ehditty hölkätä kuin yhden kierroksen, kun tuomari ohjasi minut ja Pikin ykköspaikalle. Näin ollen Piki oli taasen paras narttu ja myös ROP ja sai myös CACIB:n. Junnunarttu tuli kakkoseksi ja sai sertin ja avoimen luokan toinen narttu kolmanneksi. Nyt jäimme odottelemaan näyttelypaikalle ryhmien alkua. Kiertelimme myyntikojut, tarttuihan sieltä jotain myös kotiin viemiseksi sekä kävimme syömässä muikkuja, kun Kuopiossa ollaan :) Mutta eipä taaskaan ryhmäkehässä noteerattu Pikiä, joten ryhmäkehän jälkeen lähdimme mökille päin. Kävimme moikkaamassa matkalla Nastan siskoa. Oli mukava nähdä Nastan sukulaisia. Kyllä oli sisko ihan äitinsä näköinen vaikka on harlekiini. Loppuilta menikin sitten saunoessa, uidessa ja oleskellessa :)

Sunnuntaina kehä oli taasen kymmeneltä. Ihan hyvä, jotta päästään lähtemään ajoissa kotiin päin. Pitkä ajomatka oli vielä edessä myöhemmin. Sunnuntaina beusseja ei ollut kuin kaksi eli meidän koirat ja tuomarina oli suomalainen mies. Vitsailimme jo edellisenä iltana, että nyt se tuomari antaa molemmille siniset nauhat, joten ei tarvii miettiä ryhmäkehään jäämistä. No näinhän siinä kävi, ei voinut muuta kuin nauraa. Edellisenä päivänä molemmat olivat saaneet vaaleanpunaiset nauhat ja nyt sitten siniset; no tämmöistä tämä on. Pakattiin koirat autoon ja menimme hakemaan pennelin isovanhempien luota ja lähdimme ajamaan kotiin päin.

Olipa ihanan rentouttava reissu ja seuraavan kerran uusiksi li... eikun ihanat naiset rannalla :) Arvostelut löydät täältä