Meillä oli tänään hakutreenit, kun lumetkin sulivat pois. Meidän ryhmä ei treenaa hakua lumella, tulee sekä koirille että ohjaajille pieni tauko talven ajaksi, joka varmaan tekee ihan hyvää molemmille :) No joka tapauksessa lähdimme koko kööri (Vesa, minä, Piki ja Nasta) hakutreeneihin. Nasta sai arvokkaan tehtävän olemalla meidän alueen tallaajakoira. Vesa lähti meille maalimieheksi.

Alueeksi olimme valinneet sellaisen paikan, jossa oli alussa rytöä, mutta loppuosa oli oikealta puolelta avointa ja vasemmalta puolelta metsää. Piki harjoitteli tänään tyhjiä pistoja. Molemmissa etukulmissa oli maalimiehet, jonka jälkeen oli tyhjä ja sitten kolmas maalimies ilman ilmaisua. Etukulmat meni kuin elokuvissa :) Ei oikein ollut mitään huomautettavaa, koira lähti pistoille ja näytöille hyvin sekä toi rullan hyvin minulle.

Tyhjäkin pisto meni loistavasti. Ohjaaja vaan ei aina oikein kerkiä mukaan; pitää muistaa edetä, kehua koiraa sekä seurata koiran liikkeitä. Siis hyvällä mallilla ollaan, jos sitä ensi vuonna pääsisi jo kokeisiin. Saa nähdä kuinka käy, kun minä olen niin armoton jännittäjä :)