Viimeiset viikonloput ovat olleet yhtä tohinaa täynnä. Tänä viikonloppuna pääsin rentoutumaan tyttöjen kanssa Kallaveden rannalle. Oli vuorossa perinteinen Ihanat naiset rannalla ja Kuopion Sawo Show. Olin ilmoittanut Jopon kaikille kolmelle päivällä, lisäksi mukaan lähtivät Lilo ja Illi, jotka olivat ilmoitettu perjantaille ja lauantaille. Sunnuntain tuomarina oli Harry Tast, joka saattoi vaikuttaa siihen, että sunnuntaille beusseja ei ollut ilmoitettu kuin viisi ;) Perjantaina beusseja oli 15 ja lauantaina 11.

Lähdimme matkaan jo torstaina hyvissä ajoin. Kävimme matkalla piipahtamassa Mikkelissä Marjannan työpaikalla kahvilla. Matka jatkui siitä kohti Kuopiota. Reilun viiden tunnin matkanteon jälkeen olimme vihdoin perillä. Onneksi kehät eivät olleet mikään aamu ihan aikaisin, joten pystyi viettämään iltaa tyttöjen kanssa ;)

Perjantai aamu alkoi aamu-uinnilla Kallavedessä. Kehä alkoi yhdentoista aikaa. Olimme paikalla hyvissä ajoin. Meillä oli kolme koiraa ja kaksi ihmistä, joka toi haasteita näyttelykehään pääsystä. Onneksi kehän laidalla oli tuttuja, jotka pystyivät auttamaan koirien pitämisessä. Minä esitin Lilon, joka oli junnuluokassa ja perjantaina junnuissa oli yhteensä neljä koiraa. Kaikki nartut saivat EH:n (erittäin hyvä) ja Lilo sijoittui neljänneksi. Illi oli avoimessa luokassa ja sai ERI:n (erinomaisen) ja sijoittui kolmanneksi omassa luokassa. Jopo jatkui samaa linjaa kuin Illi ja sai ERI:n ja oli ensimmäinen (ja ainut) käyttöluokassa. Iltapäivä meni kyläillessä, syödessä sekä tietysti saunoessa ja uidessa. Marika tuli vielä illlasta mökille ja näin koko remmi oli koossa.

Lauantaiaamu alkoi myös aamu-uinnilla. Lauantaina kehä alkoi yhden aikaan ja samaa kaavaa noudattaen olimme ajoissa paikalla. Nyt oli koirien vieminen huomattavasti helpompaa, kun oli jokaiselle koiralle oma handelri ;) Esitin tälläkin kertaa Lilon ja se sai ERI:n ja oli luokkansa ensimmäinen kahdesta koirasta. Illi sai avoimessa luokassa ERI:n SA:n ja sijoittui luokassa toiseksi. Jopo sai myös ERI:n ja SA:n käyttöluokassa, jossa oli taasen ainoa koira. Paras narttu kehässä Illi sijoittui toiseksi ja sai SERT:n ja VARA-CACIB:n Jopon ollessa kolmas ja se sai VARA-SERT:n. Onnea Petille ja Illille Sertistä! Lauantai-ilta jatkui perinteikkäästi syöden, saunoen ja uiden ;) Tuli sitä ehkä jokunen virvoitusjuoma nautittua tyttöjen kanssa jutellen.

Sunnuntaina kävin heti aamusta taasen uimassa. Kyllä teki hyvää ja oli virkistävää. Sunnuntaina kehässä ei ollut meidän koirista kuin Jopo. Kehä oli hieman myöhässä ja se venyi yli kahteen. Teimme strategiamuutoksen ja Elisa esitti Jopon. Lisäksi koirat arvosteli ensin tuomarikokelas, joka suoritti kollegion samalla. Tämä hidasti hieman entisestään kehää. Jopo oli villillä tuulella ja ei meinannut osata käyttäytyä kehässä. Elisalla oli vaikeuksia saada sitä esiintymään. Jopo sai ERI:n. Ilmeisesti SA jäi saamatta sen takia, että Jopon inokkuus häiritsi liikkeitä ja esiintymistä :D Seuraavalla kerralla sitten. Mieluummin innokas kuin perässä vedettävä, vai mitä ;)

Kehän loppumisen jälkeen tuli ukkoskuuro, jossa kastuimme sen verran, että päätimme vielä lämmittää saunan mökillä ennen kotiin lähtöä. Kävimme saunassa ja uimassa vielä kerran ennen lähtöä. Kyllä teki niin hyvää hengähtää viikonloppu mökillä rentoutuen hyvässä seurassa. Voi sitä ihanuutta. Kiitos Petti ja Marika loistoseurasta! Kahden vuoden päästä uudestaan!


Jopon arvostelut voi käydä katsomassa Jopon sivuilta:
http://personal.inet.fi/koti/nasta/nayttelytuloksetjopo.htm