Piki ja Vesa osallistuivat tänään yksilökilpailuun Canicross SM-kilpailuihin. Matkana oli 4,8 kilometriä. Kisat alkoivat 10:30 rataselostuksella ja Vesa startti olisi 12:30. Marika ja Pinkki osallistuivat myös harrastesarjaan, jossa matkana oli puolet kisasarjan matkasta eli 2,4 kilometriä. Beusseja olikin ihan kivasti paikalla. Pikin ja Pinkin lisäksi osallistui vielä kolme muuta beussia; yksi poikien sarjassa ja kaksi naisten sarjassa. Tästäkö uusi aluevaltaus beusseille :)

Marika ja Pinkki hilpaisi matkan oikein reippaasti. Kannustusjoukot tsemppasivat heitä vielä maalisuoralla. Vesa ja Piki alkoivat valmistautumaan omaan lähtöön. Juoksijat lähtivät minuutin väliajoin toisensa perään. Vesa ja Piki ovat käyneet harjoittelemassa juoksua ahkerasti. Piki on vetänyt treeneissä hyvin, mutta nyt ainakin lähdössä näytti, että prinsessa ei ollut vetotuulella. Ei tainnut Vesa saada kauheesti apuja ylämäessä Pikiltä. Reitillä oli kuulemma ensin jonkin moinen nousu ja sitten laskua loppumatka, joten vetoapua olisi kaivattu. Vihdoin ja viimein Piki ja Vesa tulevat maalisuoralle ja me alettiin porukalla kirittämään Pikiä. Vesa tuli maaliin kaikkensa antaneena ja sanoikin siinä, että kunto meinasi pettää, joten täysillä oltiin menty. Tulokset ja yms. löydät: http://www.riihimaenagility.net/canicross.htm

Sunnuntaina oli sitten vuorossa joukkuekilpailu. Joukkueita oli ilmoittautunut 24; hiukan enemmän kuin viime vuonna :) Rimalta oli ilmoittautunut kolme joukkuetta, yhdessä niistä oli Vesa ja Piki ja yhdessä joukkueessa oli pelkkiä Tomeroita :) Tomeran joukkueen muodostivat: Hannele ja Tikru, Marika ja Pinkki sekä Jaksa ja Dali. Jaska ei ollut aikaisemmin juossut Dalin kanssa, joten hiukka jännitti Jaskan puolesta, mutta onneksi Dali on hyvin koulutettu beussipoika :)

Lähtö tapahtui yhteislähtönä, onneksi se oli jaettu kahteen erään ns. kuumaryhmä ekassa lähdössä ja toisessa sitten muut. Vesan joukkue oli tässä ensimmäisessä lähdössä. Vesa juoksi Pikin kanssa tokana heidän joukkueessa. Joukkueet alkoivat kokoontua lähtöön. Näytti kyllä hurjalta, kun koirat haukkuivat ja tempoivat, haluu haluu haluu lähteä jo. Kävi mielessä, että kuinka moni sitä lentää mahaliitoa tänään. Lähtö kuitenkin onnistui hyvin eikä mitään sählinkiä tapahtunut.

Matkana viestissä oli 3*2,4 km. Pian alkoikin jo ensimmäisten joukkueiden viestintuojat tulemaan maaliin. Koirat piti irroittaa ensin vyöstä ja sitten mennä antamaan läpsy seuraavalle juoksijalle. Minä olin lupautunut ottamaan Marikan, Jaskan ja Hannelen joukkueen koirat kiinni. Vesan vaihto sujui ongelmitta, mutta Piki oli sen näköinen, kun lähti juoksemaan, että mä nyt tässä juoksen, kun pitää. Taitaa jäädä nämä Pikin viimeiseksi kisoiksi Canicrossin osalta ja Jopo astuu vetohommiin kunhan ikää karttuu tarpeeksi.

Aloimme odottelemaan Vesaa ja Pikiä maaliin. Sieltähän he kurvailivatkin ja alettiin kannustamaan heitä. Sain Pikin hyvin otettua kiinni ja Vesa meni antamaan vaihtoläpsyn heidän joukkueen ankkurille. Piki ei oikein ollut vetänyt, joten Vesa joutui tekemään kaiken "työn" itse. Piki oli juossut liinan tuntumalla, mutta ei vedolla :( Vesa piti heidän joukkueen sijoituksen saman, joten se oli ihan hyvä suoritus. Nyt vain jännättiin sitten ankkurin osuutta, kuinka hän juoksee. Odottavan aika on pitkä, mutta tulihan sieltä tieto, että Vesan joukkueen ankkuri on tulossa maaliin. Lopullinen sijoitus oli neljäs, ei ihan huono.

Seuraavaksi aloimme odottelemaan Tomeroiden lähtöä. Hannele ja Tikku olivat ensinmmäisenä lähdössä, Marika ja Pinkki toisena, Jaksa ja Dali olivat ankkurina. Lähtö tapahtui ilman mitään kommelluksia. Hannelen ja Marikan vaihdossa en saanut Tikkua kiinni vaan se jolkutteli Hannelen perässä. Tiesin, että se on kiltti, joten en lähtenyt sitä paniikinomaisesti ajamaan takaa :) Näin Marika ja Pinkki pääsivät omalle osuudelle. Alussa Pinkki oli kuulemma katsellut taakse, kun "kaikki" tutut jäivät maaliin, mutta oli sitten ylämäessä alkanut vetämään. Marikan ja Jaskan vaihto sujuin hyvin ja sain kalastettua Pinkin kiinni.

Dali lähti hyvin vetämään ja näytti se Jaska pysyvän perässä :) Jaska tuli maaliin kaikkensa antaneena ja oikein lysähti maahan. Minä otin Dalin ja kehuin ja kävelytin sitä. Dali oli mennyt oikein mallikkaasti; Jaska oli vain lähtenyt alussa liian kovaa. Tomeroiden sijoitus oli 19. Espoon Palveluskoira Klubin joukkueessa juoksi myös kaksi beussia ja toinen niistä oli Pikin sisko Tiltu :) Hyvä Tomerat!