Tällä kertaa lähdettiin Hyvinkään ryhmänäyttelyyn Marikan ja Pinkin kanssa. Näyttely järjestettiin melkein tuossa naapurissa Ridasjärvellä. Paikkana oli ampumarata, joka ei ehkä ihan soveltunut kaikista parhaiten näyttelypaikaksi. Se oli ahdas ja sekava paikka. Kehät oli ripoteltu sinne ja tänne

Olimme liikenteessä Marikan kanssa ajoissa. Saavuimme näyttelypaikalle ja vastassa oli heti "parkkipirkot", jotka olisivat halunneet veloittaa pysäköintimaksun. Meillä kummallakaan Marikan kanssa ei ollut käteistä mukana, kun ei kutsukirjeessä ollut mitään mainintaa parkkimaksusta. Emme suostuneet jättämään autoa siihen kauemmaksi; tämä oli periaatekysymys. Miten näyttelyjärjestäjä voi vaatia parkkimaksua, jos siitä ei ole mainintaa etukäteen. Minulla ei ainakaan nykyään ole käteistä kuin harvoin mukana :) Pääsimme kuin pääsimmekin eteenpäin ja saimme parkkeerata lähemmäksi.

Olimme siis todella ajoissa; noin tuntia ennen meidän kehän alkua. Beussien kehä sijaitsi hankalasti nurkassa ja kaiken kukkuraksi siihen oli laitettu näyttelyteltta kulkuväylälle, joten jäimme suosiolla odottamaan väljemmille vesille Pinkin ja Jopon kanssa. Sain Jopon laitettua kiinni peräkärryyn, joten oli helpompi odotella, kun ei ollut sitä yhtä narun päässä. Jopo ei vielä käyttäydy yhtä "sivistyneesti" kuin Piki näyttelypaikoilla :) Se haluaisi tutkia kaiken ja tutustua kaikkeen niin koiriin kuin ihmisiin.

Aikamme siinä odoteltua tuli Pikkujalon porukat myös näyttelypaikalle. Tiesimmekin jo etukäteen, että Biitti osallistuisi myös. Siinähän ne beussit sitten olikin; kolme kaiken kaikkiaan. Niin ja tuomarina oli Päivi Eerola. Kehässä oli belgejä ennen meitä. Maleja oli ilmoitettu kahdeksan kappaletta ja kun niiden arvostelu alkoi, hivuttauduimme kehän viereen. oli kyllä ahdas kehänympärys, kun siitä meidän puolelta lähti sellainen hiekkaylämäki, joka oli puita täynnä eikä toisella puollellakaan ollut asiat sen paremmin. No joten kuten mahduimme siihen kaikki.


Sitten tulikin beussien vuoro. Menin Jopon kanssa kehään ensimmäisenä, kun pentuluokassa oli. Tällä kertaa hampaiden tarkistus meni oikein hyvin. Tuomari vain toppuutteli, että älä niin kovasti rutista koiran nahkaa, kun silmät näyttävät hassuilta :) Koiran tarkastus meni hyvin ja seuraavaksi olikin juoksu. Hyvin Jopo juoksi muutamaa pompahdusta lukuun ottamatta. Seisominenkin onnistui tällä kertaa hienosti. Tuomari varmaan ajatteli, että meikäläinen on ensimmäistä kertaa kehässä, kun antoi neuvoja niin ahkerasti. Oli tuo touhu varmaan sen näköistäkin.

Aikansa arvosteltua saimme 1:sen ja KP:n ja näin ollen ROP-pentu. Tuomari vielä siinä käteltäessä kehui, että on ruokinta onnistunut, kun on niin tasaisesti kasvanut ja mitä kaikkea se siinä kertoi. Minä leijuin pilvissä ja olin varmaan myös Hangon keksinä. Jopon arvostelun voitte lukea Jopon näyttelyarvosteluista.

Pinkki kutsuttiin jo kehään vaikka minä olin vielä juttelemassa tuomarin kanssa. Kun tuomari huomasi Pinkin sanoi hän, että oliko näitä pentuja sittenkin kaksi. Me oltiin, että ei vaan tämä on juniori :) Kaiken kukkuraksi tuomari haki mittatikun, mitatakseen Pinkin. Ilmeisesti oli hänen mielestään pieni, vaikka olemme luulleet sitä korkeaksi :) Meidän harmiksi Pinkin arvostelun jälkeen tuli muutama naishenkilö jotain neuvottelemaan tuomarin kanssa ja emme saaneet mahdollisuutta kysyä Pinkin mittaustulosta. Pinkki sai sinisen eli hyvän :( Jäljellä oli enää Biitti ja Timo. He korjasivatkin sitten pöydän eli Biitti sai ERI:n ja Sert:n ja oli näin ollen ROP. Onnea vielä Biitille ja Pikkujaloille!