Vera ja Jopo osallistuivat Kouvolassa järjestettävään epäviralliseen Suomen Mestaruus kelkkakilpailuun, joka oli samalla dobermannien rotumestaruuskilpailu. Siellä oli eri luokkia; Vera ja Jopo osallistuivat juniorluokkaan. Epäonnea oli hieman matkassa, kun ei ollut varmaa pystyykö Vera vatsataudin takia osallistumaan. Sitkeästi kuitenkin lähti kisaan mukaan.

Vera ja Jopo olivat ensimmäisiä lähtijöitä omassa luokassa. Heitä edellinen koirakko oli lähtenyt kaksi minuttia aikaisemmin ja siitä aina minuutin välein. Itse en ollut kisapaikalla mukana, mutta lähtö oli ollut kertojan mukaan kuin tykin suusta. Pientä sähläystä oli ollut ennen lähtöä; Jopo oli ollut lähtöalueella rensselit valmiina 15 sekuntia ennen lähtöä. Lähtö ollut siis varsinainen lentävä lähtö :)

Matka oli tällä kertaa 2,3 kilometriä ja se oli taittunut vauhdikkaasti. Vera ja Jopo olivat ohittaneet kolme koirakkoa, jotka olivat ennen heitä lähteneet eli neljä minuuttia aikaisemmin lähteneen ohi olivat painelleet. Vauhti ollut ilmeisesti aika kova :D Lisäksi yhden ohituksen olivat joutunut tekemään kahden koirakon välistä. Jopo oli painellut kuulemma tukka putkella eikä ollut välittänyt muista koirakoista, hyvä tyttö ;)

Maaliin oltiin tultu myös täydellä laukalla loppuun asti. Loppusijoitus Veralla ja Jopolla oli luokkansa ensimmäinen ajalla 8:03 yli minuutin erolla toiseksi tulleeseen. Aika olisi rittänyt sekä naisten että miesten harrastesarjassa kolmannelle sijalle. Onnea Veralle Suomen Mestaruudesta! Lisäksi CaNi'n Cupin kokonaiskilpailussa Vera ja Jopo sijoittuivat toiseksi vaikka he osallistuivat kuudesta kilpailusta kolmeen. Hieno suoritus tytöt!

Tulokset löytyy: http://www.sdykymenlaakso.com/sdy_tuloksia.html

1300124909_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

CaNi'n Cupin kolme parsta: 1. Kai Immonen 18p, 2. Vera Ignaitus 11p, 3. Lars Forsblom 10p

Kuva Suvi Kitunen