Yksi vuoden odotetuimmista viikonlopuista eli Tomeran leiri pidettiin viikonloppuna. Olin ottanut perjantain lomapäiväksi, jotta pääsisi leirille hyvissä ajoin. Perjantaina ei vielä ollut varsinaista ohjattua ohjelmaa. Teemu tuli myös ajoissa paikalle, otimme muutamalla koiralle purutreenit. Paikalle alkoi valumaan porukkaa pikkuhiljaa enemmän. Teemu leikitti vielä nuoria koiria, jonka jälkeen siirryttiin grillaus- yms. puuhiin.

Lauantai-aamuna aamupala oli yhdeksän aikaan ja siitä valuimme pellolle pikkuhiljaa. Jälkikouluttajana meillä oli Hodi muutaman vuoden tauon jälkeen. Sää oli hyvin haastava helle ja alusta oli kova tiivis juuri leikattu heinäpelto. Olosuhteet olivat koirille siis haasteelliset. Jopon ensimmäinen jälki oli vieraan tekemä suora, jossa oli kaksi esinettä. Jopolle tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajaa vieraan tekemän jäljen. Kait niitäkin pitäisi harjoitella, jos meinaa mennä kakkoseen kokeeseen ;) Ensimmäisen esineen missasi, mutta toisen jo ilmaisi. Ruokailun jälkeen teimme Jopolle toisen jäljen, joka oli pitkä suora ja viisi esinettä. Toisella jäljellä ilmaisi kaikki esineet nopeasti ja täsmällisesti. Olin todella tyytyväinen Jopon työskentelyyn. Hodi sanoi, että olemme tehneet oikein hyvää työtä Jopon jäljen koulutuksessa. Kiitos personal trainerillemme Petille! Nuoret tomerat olivat myös hyvin lahjakkaita ensimmäisissä jälkitreeneissään.


Pellolla viihdyimme koko lauantaipäivän ja iltapäivästä otimme tottista, aksaa, rallitokoa sekä puruja. Jopon kanssa kenttälajeista keskityimme puruihin. Teimme piilonkierrot niin, että jokaiselta piilolta tuli palkka, kun meitä oli näin monta paikalla. Ei yrittänytkään jättää yhtään piiloa välistä ja kutoselle tulo oli myös puhdas. Olin niin tyytyväinen treeniin, että teimme lisäksi vain paon ja koira pois kentältä. Ilmeisesti Jopokin oli nauttinut tästä, koska piti hihaa niin kauan autolla suussaan ennen kuin luopui siitä ;) Otimme vielä myöhemmin Jopolla vielä purut kokopukuun. Siinä se oli ihan elementissään, kun sai kamppailla koko ukkoa vastaan. Voi että se oli tyytyväinen tämän jälkeen. Siinä olikin Jopon treenit lauantailta.  Hikisen päivän jälkeen, sauna teki oikein hyvää. Ilta meni grillaillen, istuskellen, seurustellen ja nauraen.

Sunnuntai-aamuna suunnattiin nenämme kohti peltoa. Tein Jopolle kisajäljen: kaksi kulmaa ja kolme esinettä tosin. Sää oli parempi kuin lauantaina; viileämpi ja illalla/yöllä oli satanut vettä. Jopo ajoi jäljen hyvin, ensimmäinen kulma oli oikein mallisuoritus, toisessa kulmassa meni hieman yli, mutta palasi jäljelle pienen etsimisen jälkeen. Ohjaaja turasi viimeisen esineen, joka ei ilmaisultaan onnistunut. Tein Jopolle vielä lyhyen suoran ja päähän esineen tämän takia, jotta saadaan onnistuminen koiralle. Hodin neuvot olivat jatkoa ajatellen, että nyt vaan harjoitellaan kulmia, kulmia ja kulmia sekä sitä, että olen liinassa välillä pidemmällä ja välillä lyhyellä. Tosin sanoi kuitenkin, että Jopolle ei ole väliä, missä kohtaa liinaa olen, se jäljestää samalla lailla riippumatta siitä, missä minä olen. Voi, että olen niin tyytyväinen, kun saimme tuollaista palautetta jäljeltä. Tästä on siis hyvä jatkaa eteenpäin.


Päästyämme takaisin leiripaikalle, söimme ja aloitimme siivoamisen. Miten viikonloppu voi mennä niin nopeasti, olisi sitä pidemmän aikaa viettänyt ihanien Tomerien seurassa. Kiitos kaikille leireilijöille ja tietysti Petille, joka jaksaa järjestää meille leirejä! Kamera oli mukana, mutta arvatkaa otinko yhteään kuvaa sillä :p Toivotaan, että kuvia saadaan myöhemmin.