Tänään koetti BH-kokeen vuoro minulle ja Jopolle. Kuten arvata saattaa minua jännitti; ilmeisesti muutkin huomasivat sen, koska koepaikalla useampi sanoi minulle tyyliin, että ei mitään hätää, rauhallisesti vain, ei tarvitse jännittää ;) No joo ei tarvii jännittää, mutta kun jännittää, minkäs teet.

Tuomarina toimi Vesa Häkkinen ja paikkana oli Keravan koiraharrastajien kenttä Keravan keskustassa. Kentän vierellä meni kävelytie ja tien toisella puolella oli koirapuisto. Meitä koirakkoja oli paikalla 12 ja me saimme suoritusnumeroksi vitosen. Sää suosi meitä auringon paisteella sekä riittävällä lämmöllä. Tuomarintarkastus meni hyvin ja sirukin löytyi; kaikki siis tähän mennessä hyvin.

Suoritukset lähtivät käyntiin ja heti ensimmäisessä parissa toinen hylättiin :( Katsoin vielä toisesta parista ensimmäisen suorituksen ja sen jälkeen lähdin hakemaan Jopoa autolta. Jopo tuntui olevan hyvässä vireessä; tein vielä viimeiset viritykset ennen omaa suoritusvuoroa. Meidän pariksi tuli hovawart, ilmeisesti narttu.

Me aloitimme Jopon kanssa seuraamisella. Molemmat seuraamiset menivät hyvin, koira pysyi vireessä molemmat pätkät sekä piti paikkansa ja kontaktin hyvin. Ajoittain tosin painoi, mutta ei edistänyt. Henkilöryhmässä istui heti kun pysähdyin ja piti siinäkin paikkansa koko ajan. Liikkeestä istuminen oli nopea, ei huomautettavaa. Liikkeestä maahanmenossa ja luoksetulossa Jopo jäi istumaan. Tätä vähän uumoilinkin, kun olen panostanut viime aikoina liikkeestä istumiseen ja jättänyt liikkeestä maahanmenon vähemmälle. Luoksetulossa törmäsi hieman masuun, mutta sekin siis hyvä sekä sivulle siirtyminen kunnossa. Paikallaolo häiriön alaisena meni piparksi :( Jätin koiran hätäsesti maahan; annoin käskyn ja lähdin saman tien kävelemään pois. En odottanut, että Jopo olisi mennyt maahan kunnolla ja sitten lähtenyt. Näin ollen Jopo jäi huonosti maahan ja nousi istumaan. Alkoi nuuskimaan maata ja lähti liikkeelle, joten tuomari käski kytkemään koiran.

Arvostelu alkoi tuomarin sanoilla: "Tässä näimme korkeatasoisesti koulutetun koiran. Ohjaaja ohjaa koiraa korrektisti...". Voi, että minä olin "hangon keksinä" vaikka harmitti liikkeestä maahanmeno sekä paikallaolo. Mutta erityisen tyytyväinen olin siitä, että Jopo säilytti erinomaisen vireen koko tottelevaisuusosion ajan. Lisäksi se, että vaikka minä jännitin, se ei vaikuttanut koiraan millään lailla. Arvosanat olivat: seuraamiset ja liikkeestä istuminen olivat erinomaisia, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo sekä paikallaolo menivät puutteelliseksi. Tottelevaisuusosio oli hyväksytty.

Tämän jälkeen odottelimme, että pääsisimme kaupunkiosuuteen. Kaikkiaan kahdeksan koirakkoa saivat hyväksytyn tottelevaisuusosiosta ja jatkoivat seuraavaan osioon. Kaupunkiosuus suoritettiin Keravan rautatieasemalla. Jopo oli pieni veturi asemateemaan sopien ;) Ei sitä  juoksijat, pyöräilijät, potkulautailijat tai vieraat koirat häirinneet. Näin ollen kaupunkiosuus myös hyväksytty. 

Videoclips Jopon BH-kokeestä löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=8sZVtMIWasc

Nyt minulla on BH Grand Lutin Yapp. Kiitos kaikille meitä tukeneille ja vinkkejä antaneille, erityiskiitos Petille sekä tusen tack Sanna!