Lähdimme Marikan ja koirien kera IPM:n jälkiviikonlopulle Outi Hermiön koulutukseen. Startti tapahtui lauantaina kello 7:00. Paikanpäällä Orivedellä piti olla kello 9:00. Olimme saaneet käyttöömme ison ison Transporterin, jossa myös tehot riitti :) Päivästä näytti tulevan aurinkoinen ja lämmin. Meille oli tulossa loistavat olosuhteet leiriä ajatellen ja mikäs siinä oli ajellessa tuollaisessa kelissä.

Saapuessamme leiripaikalle haimme huoneen avaimen ja menimme ryhmien jakoon. Lähdimme heti ryhmät jaettua jälkipelloille. Meitä oli noin 15 koirakkoa Outin ryhmässä. Rotukirjo oli suuri: mali, saksanpaimenkoira, bokseri, hollanninpaimenkoira, bordercollie, riiseni sekä beussi tietysti. Hyvä näin sillä näkee erilaisia koiria ja saa myös oppia siitä.

Meidät laitettiin kolmen ryhmissä tekemään jälkiä ja ne ajettiin putkeen ja sen jälkeen purettiin ne, kun seuraavat kolme tekivät samalla jäljet. Olimme Marikan kanssa toisessa ryhmässä tekemässä jäljet. Tein Jopolle noin 200 askeleen suoran, jossa makupala joka askeleella myötätuuleen. Jälkeä polkiessa tuli kuuma vaikka päällä oli t-paita. Tämä siis olisi ensimmäinen kuuman päivän jälki Jopolle tänä kautena.

Hain Jopon autosta; se oli innokas tapansa mukaan. Koska Outi ei ollut nähnyt meitä jäljellä aikaisemmin, tein kaiken kuten aikaisemmin. Sen verran Outi opasti, että kannattaa laittaa Jopo hetkeksi istumaan ja hengähtämään, kun veti niin kovasti jäljelle, jotta ei ole ihan läkähdyksissä. Lähetin Jopon jäljelle; heti ensimmäinen huomio oli, että minun pitää korjata asento, miten ajan jälkeä. Ei saa olla "natoasennossa" vaan suorassa ja kulkea pehmeästi kuten Lucia-neito kulkueessa :) Mielestäni jälki olisi voinut mennä paremmin, mutta Outi sanoi, että koira oli hyvä. Virheet, jotka tulivat esille, ovat ohjaajasta riippuvia. Hyvä niin; niitä on helpompi korjata kuin, jos koirassa olisi isoja puutteita ;) Outin mielestä jäljen pituus oli juuri sopiva Jopolle. Sain hyviä neuvoja jo jäljen aikana, miten voin omaa ohjaamistani ja asentoa parantaa. Lisäksi koiran ei saa antaa syöksähtää jäljelle.

Loppupäivä kului muiden jälkiä katsoessa ja kuunnellessa Outin neuvoja ja oppeja. Paljon tuli uusia asioita pohdittavaksi. Kynä vain sauhusi, kun kirjoitin muistiinpanoja ylös, jotta vielä kotona muistaisi kaiken. Kaikki koirat ajoivat yhden jäljen ja sitten mentiin syömään, jonne ehdittiin aikataulun mukaan. Aikaisempina kertoina Outin ryhmä on kuulemma ollut hieman myöhässä ruokailusta.

Sunnuntaina meillä oli herätys 7:15. Aamupala alkoi kahdeksalta ja meidän piti lähetä pellolle 8:50. Olimme ajoissa autolla odottamassa lähtöä. Sunnuntaina oli tuulisempi sää, joten ei voinut koko päivää olla t-paitasillaan; aurinko kuitenkin paistoi. Tänään meillä oli käänteinen järjestys jälkien osalta, joten olimme Marikan kanssa loppupäässä. Myös tänään teimme jäljet kolmen koplissa. Katsoimme muiden jälkiä ja miten sitä aina voi tulla uusia asioita.

Meidän vuoron tullessa tein Jopolle jäljen vastatuuleen; se oli myös noin 200 askelta pitkä. Hain Jopon autosta, kävelytin sitä hieman ennen jäljelle menoa. Samoin kuin eilen istutin Jopoa hieman ennen jälkeä, jotta sillä hengitys tasaantuu. Outin neuvosta toin sen enemmän hallussa jäljelle kuin eilen. Tänään Outi näytti, miten koira pitää päästää jäljelle. Siitä se sitten lähti. Vastatuuli ei häirinnyt Jopoa; nenä pysyi matalalla eikä noussut tuulen takia. Outi neuvoi minua koko ajan ohjauksessa. Tänään ohjaus oli jo huomattavasti parempaa kuin eilen, mutta vielä oli "robo cop" -kävelyä eikä keinuvaa "Lucia-neito kävelyä". Ohjaaja on siis kehityskelpoinen yksilö :)

Leiristä jäi todella hyvä mieli. Nyt on taas rutkasti intoa polkea jälkiä ja kylvää makupaloja joka askeleelle :) Kiitos Outi mahtavasta leiristä ja kiitos kaikille ryhmämme koirakoille!