Olin ilmoittanut Jopon ainoastaan Voittaja näyttelyihin. Piki on käynyt aikaisemmin lauantain tuomarilla ja saanut siltä EH:n ja Mattila antoi Jopolle ERI:n kesällä, joten jätin Pikin tällä kertaa kotiin. Tosin ehkä sittenkin olisi pitänyt ilmoittaa Piki sunnuntaille ;)

Mentiin Jopon kanssa junalla Pasilaan ja siitä kävellen Messukeskukseen. Kuulin myöhemmin, että siellä oltiin jonoteltu tunteja parkkipaikalla autojonossa. Onneksi en lähtenyt autolla. Pääovista pääsi sisään kun vaan käveli, ei ollut jonoja eikä mitään. Lauantaina meillä oli kehä yläkerrassa. Olin paikalla hyvissä ajoin, mutta silti kehänlaita oli jo täynnä. Itse asiassa ainoastaan yksi kehän sivu oli katsojia varten. Meitä ennen oli kuusi jotain muun rotuista kehässä ja sitten beussit.

Beusseja oli ilmoitettu ihan kivasti 20 kappaletta. Narttuja ja uroksia oli melko yhtä monta. Narttujen nuorten luokassa oli kaksi koiraa Jopon lisäksi. Meidän esiintyminen oli jotain aivan kamalaa. Tuntui, että mikään ei oikein onnistunut; pissatkin Jopo ehti tehä kehään. Tuloksena oli kuitenkin ERI ja luokassa sijoitumme toiseksi. Paras narttu kehässä sitten lensimmekin heti pois; siinä olin viisi koirakkoa ja me sitten jouduimme poistumaan :) Jopon arvostelu löytyy kotisivuilta Jopon näyttelytuloksista.

Kiertelimme vielä messualueen läpi ja jäihän sitä jotain käteenkin. Ostin lähinnä Jopolle autoon Back on Trackin hevosloimen. Oli paljon halvempi kuin koirien makuualustat ;) Vaihdoin muutaman sanan tuttujenkin kanssa, joihin törmäsin käytävillä. Lähdin siitä kotiin päin, kun illalla piti mennä vielä Kepo/Kety agikisoihin. Kotiin päästyä söin nopeasti ja pakkasin tavarat Pikille agilityä varten sekä saunakamppeet. Illalla oli luvassa vielä saunomista ja ratojen läpikäyntiä. Jaska oli myös tulossa kisaamaan Pinkin kanssa, joten lähdin koko Timosen perheen mukana kohti RimA:n hallia. Vesa tuli hallille myöhemmin.

Ensimmäinen rata näytti hankalalta Pikin näkökulmasta. Radalla oli aika monta putkiansaa, joihin Piki voisi livahtaa. Olin ainut Kety yhdestätoista kisaajasta. Tein ratasuunnitelmat, omasta mielestä hyvät sellaiset, ja odottelin omaa vuoroani. Meidät oli laitettu Pikin kanssa viimeisiksi lähtijöiksi. Alku meni hyvin eikä Piki karannut putkiin. Suoralla putkella jouduin käyttämään äänijänteitä, kun siinä vastassa oli u-putki, jonne ei pitänyt mennä. Kyllähän se Piki sieltä tuli oikeaan suuntaan :) Saatiin tulokseksi nolla ja aikakin riitti.

Toinen rata oli mielestäni helpompi. Kepit olivat tällä kertaa myös mukana. Kontakteja ei ollut kummallakaan radalla. Kepit hieman arvelutti, mutta onneksi siinä ehti mennä ottamaan vastaan. Ratasuunnitelma oli valmiina ja odottamaan omaa vuoroa. Kumma juttu minua ei jännittänyt yhtään startissa vaikka yleensä olen super jännittäjä. Tuli meidän vuoro ja rata meni taas yllättävän hyvin. Ennen keppejä oli putki ja jäin ihailemaan, kun Piki meni putkeen niin hyvin, että tuli hieman kiire ottamaan Piki vastaan kepeille. Mutta kepeillekin meni heti ekasta kerrasta ja pujotteli virheettömästi loppuun asti. Teimme siis toisen nolla.

Aika hyvin ketyltä kaksi nollaa ja vielä alle ihanne ajan. Ilmeisesti on ollut jotain hyötyä seisoskella agiradan laidalla treeneissä ja kisoissa :D Loppujen lopuksi me oltiin Pikin kanssa ainoat, jotka tekivät kaksi nollaa, joten voitimme koko kisan. Sen jälkeen sitä saikin kuulla kaikenlaisia selityksiä kepoilta, että miksi eivät onnistuneet. Tekosyitä sanon minä :)

Loppuilta jatkuikin saunoessa ja kisaratoja katsellessa. Mutta kyllä minä tyttö olin hangonkeksinä ekalla palkintopallilla.