Ilmoitin Pikin pitkästä aikaa näyttelyyn Voittaja 2010 Helsinkiin. Tuomarin piti olla alunperin joku ruotsalainen mutta muuttui Harry Tastiksi. Edellisen kerran Tastin arvostellessa beusseja voittajanäyttelyssä oli hänen mielestään vajaasta 20 beussista vain yksi erin arvoinen, joten odotukset eivät olleet mitkään suuret. Ulkona oli kirpakka sää näyttelyaamua; pakkasta 20 asteen verran. Tällä kertaa Vesa tuli myös mukaan katsomaan kehää. Harmi, että australiankelpiet olivat aikaisemmin, niitäkin olisi voinut käydä katsomassa, mutta eipä jaksanut herätä aikaisemmin.

Beusseja oli ilmoitettu 12 kappaletta; narttuja veteraaniluokassa ei ollut muita kuin Piki. Kaikenlisäksi Piki oli kaikista viimeiseksi arvosteltava koira. Tuomari jakoi nauhoja vaaleanpunaisesta siniseen, mutta tällä kertaa vaaleanpunaista sai useampi koira kuin yksi. Valitettavasti Piki sai "vain" punaisen eli EH:n. Handleri kertoi jälkikäteen, että tuomari oli moittinut Pikin päälikarvaa. Pohjavillaa kuulemma löytyi, mutta ei päälikarvaa ja kuinka se nyt talvella pärjää tuollaisella karvalla. Ranskalaiset tuomarit ovat erikoisnäyttelyssä arvostellessaan moittineet yleensä suomalaisten koirien puuttellista pohjavillaa, mutta Pikillä oli toisin päin tällä kertaa :o Eipä siinä mitään tuomarin arvioon pitää tyytyä.

Kehän jälkeen kiertelimme perinteisesti kojuja läpi ja tarttuihan sitä jotain mukaankin. Muutaman tunnin sitä jaksoi siellä vielä ihmetellä, kait sitä on jo vanhaksi tullut, kun piti lähteä jo kotiin. Pikin arvostelu löytyy Pikin näyttelytuloksista

Onnea kaikille menestyneille!