Kahden kuukauden kisatauon jälkeen Piki ja Vesa oli ilmoitettu agikisoihin. Menimme kahteen viimeiseen starttiin, kun tarjolla olisi ollut kolme; eipä tarvinnut lähteä kisoihin niin aikaisin :) Tuomarina molemmilla radoilla oli Johanna Nyberg. Kisat olivat hyvin aikataulussa ja me menimme kisapaikalle hyvissä ajoin. Muitakin rimalaisia näytti olevan kisaamassa. Minulla oli Jopotin mukana myös. Jopo sai olla seuraneitinä, kun Piki odotteli omaa vuoroa autossa. Tein sillä hieman tottista sekä leikin patukalla; tottuu heti häiriöön.

Pikin ja Vesan startti alkoi aikataulussaan; ensin rataantutustuminen ja sitten alkoivat suoritukset. Kun Pikin ja Vesan vuoro lähestyi, vein Jopon autoon ja otin Pikin mukaani radan reunalle. Kyllä se taas kävi kuumana, kun näki muiden menevän rataa. Eihän sitä meinannut pidellä tämmöinen "pieni" nainen. Startti läheni, annoin Pikin Vesalle ja jäin itse kuvaamaan rataa. Vihdoin ja viimein Vesan ja Pikin vuoro tuli. Alku oli sellaista pyörimistä ja siinä Pikillä olisi voinut olla kovempi vauhti, mutta kun putkeen päästiin niin johan alkoi vauhtiakin tulemaan. Piki ja Vesa menivät rataa sujuvasti; A:n kontaktit, kepit sekä myös puomin kontaktit. Nämä ovat ehkä olleet suurimpia kompastuskiviä heidän radoissaan. Puomin jälkeen oli enää loppusuora ja siihen mennessä rata oli puhtaasti suoritettu. Minua alkoi kameran takana jännittämään; jäljellä oli enää aita, putki, muuri ja aita. Nekin Piki suoritti virheettömästi ja oikeassa järjestyksessä, joten radalta nolla virhettä. Lopuksi piti odottaa, että riittikö aika nollatulokseen. Riittihän se. Näin ollen kahden kuukauden kisatauon jälkeen heti ensimmäiseltä radalta nolla! Radan voit katsoa täältä.

Jäljellä oli vielä hyppyrata. Välissä menivät minit ja medit, joten joimme kahvit ja otimme piirakan palat siinä odotellessa. Katselimme rataa siinä minien ja medien juostessa, pari kohtaa näytti pahalta. Maksien rataantutustuminen alkoi etuajassa. Piki lähti tässä startissa loppupäässä. Vesa pystyi rauhassa keskittymään suoritukseensa. Välähtihän mielessä, että näinkö tässä tulisi heti tuplanolla ensi vuoden SM-kisoja ajatellen. Vaikka eihän sitä vielä tiedä, mitkä ovat edellytykset SM:iin :) Kävin hakemassa Pikin autosta radan reunalle odottamaan vuoroaan. Vesan ja Pikin vuoro tuli. Alussa oli pari hyppyä ja putki. No niinhän siinä kävi, että Piki sujahti Vesan selän takaa väärään päähän putkeen, joten tuloksena hylkäys. Vesa jatkoi rataa, mutta parin esteen jälkeen Vesa oli pihalla kuin lumiukko, eikä jostain syystä muistanut enää, miten rata jatkui ja tuli pois sieltä. Lieköhän sitten päntännyt rataa liikaa :) Ei siinä sitten mitään, ei tullut tuplanollaa ei :)