Niin se kesä taas viuhahti. En ole blogiakaan päivitellyt, kun on niin paljon ollut kaikenlaista tapahtumaa :) Heti kesäkuun alussa käytiin piipahtamassa Tallinnan Voittaja näyttelyssä. Reissun aluksi oli vastoinkäymisiä: ei mahduttu auton kanssa laivaan vaikka olimme varanneet autopaikan ajoissa. Ei vain yksinkertaisesti ollut tilaa. Olisivatko pakanneet autokannet väärin tai sitten tehneet ylibookkauksen siinä toivossa, että joku peruuttaa matkan, mutta eihän koiraihmiset matkoja peruuta :) Siinä sitten paniikki, että millä pääsemme Tallinnaan seuraavaksi aamuksi ajoissa, kun beussikehä alkaa jo puoli kymmeneltä aamulla. Ei auttanut muu kuin lähteä ilman autoa kahden koiran kanssa, onneksi minulla oli matkaseuraa niin ei tarvinnut yksin raahata kaikkia tavaroita :) Näyttelyreissulta oli tuloksena Pikille ERI2 PN2 VACA, mutta kyllä oli rankka reissu viettää Tallinnassa päivä kahden koiran kanssa.

Kesäkuussa käytiin myös Hauhovissa leireilemässä muiden Tomerien kanssa; kyllä meillä oli hauska leiri. Leirillä tottisteltiin, jälestettiin, otettiin puruja sekä hakuiltiin ja taisi pari koiraa ottaa myös agilityä. Leiri oli oikein hauska ja mukava oli viettää muutama päivä muiden Tomerien kanssa. Kuvia leiriltä voi käydä katsomassa Tomeran Webshotista: http://good-times.webshots.com/album/559474831TLICSm

Muutamissa agilitykilpailussa käytiin myös kesän aikana. Kolmesta kisasta saldona tutuksi tullut hylly. Mutta sitten mökkireissun yhteydessä käytiin agiliitämässä Tampereella ja siellä se vihdoin tuli; nimittäin sijoitusnolla ja nousu kolmosiin! Hyvä Vesa ja Piki! Piki ja Vesa starttasi vielä ensimmäisenä, joten jännitettävää riitti, että pysyvätkö kolmen parhaan joukossa. Vesa sanoi varmistelleensa radalla kontaktit, joten niistä olisi vielä voinut nipistää aikaa pois. Lopullinen tulos oli -9,13 ja sijoitus toinen. Mutta ihan mieletöntä, nyt ne on sitten siellä kolmosissa kisaamassa :)

Mökkeilyn ohessa pidettiin myös yllä jälkeä ja hakua. Jäljellä tein lähinnä pellolla keppitreenejä Pikille. Siinä ihan mökin "takapihalta" lähti pellot, joita sai käyttää jäljestämiseen. Myös räähkä Pinkki tutustui jäljen saloihin. Voi jestas se on ahne kuin mikä. No hyvä Marikalle jatkoa ajatellen, on ainakin helppo pitää motivaatiota yllä :) Minulla oli mukana erilaisia keppejä; toiset oli aika ohkasia pajukeppejä ja toiset paksumpia koivukeppejä. Huomasin, että ne ohkaset kepit ei noussut Pikilla ihan satavarmasti, mutta paksut kepit nousivat. Mikäköhän siinäkin mahtaa olla, ei kun lisää treeniä :)

Hakua käytiin treenaamassa Harjavallassa; kyllä sitä täytyy olla ihmisen hullu, kun lähtee kesälomalla ajelemaan yli 100 km hakutreeneihin :) Treenit meni öööö miten meni. Minä jännitin sikana. Miten hitto saan hermoni kuriin, että en jännitä. Jännityskeni vaikuttaa Pikiin ja se toimi kuin hidastetusta filmistä. Teki kuitenkin kaikki, mitä piti tehdä: etsi, toi rullan ja lähti näytöille, joten ei siinä sen kummempia, mutta vauhtia olisi voinut olla enemmän. Radalla oli myös maapiiloja, eikäne tuottanut Pikille mitään ongelmia, hyvin ukot löytyi maapiiloistakin :)