Tänään tein Pikille jäljen ensimmäistä kertaa metsään. Tein jäljen niin, että sidoin Pikin puuhun ja se näki, kun tein jäljen. Jana tuli suoraan siihen kohtaan, missä Piki oli odottamassa. Jäljellä oli viisi keppiä ja se oli noin 400 metriä pitkä. Makupaloja oli siellä täällä. Yritin laittaa niitä harvakseltaan, mutta jälkeä ajaessa tuntui, että niitä oli koko ajan :) Annoin jäljen vanheta reilu puoli tuntia.

Jana meni hyvin, pientä ohjaajan mokaa lukuunottamatta. Päästin Pikin menemään hieman vinosti jäljelle, ei auta kuin harjoitella. Tämä olikin Pikin ensimmäinen "oikea" jana. Pellolla olen lähettänyt Pikin huomattavasti lyhyemmän matkan päästä jäljelle kuin nyt. Itse jäljen ajo oli ok. Tietysti nenä oli korkeammalla kuin pellolla, koska aluskasvillisuutta on eri lailla kuin pellolla. Hieman poikkesi jäljeltä välillä mutta palasi takaisin. Joissakin kohdissa estin Pikiä menemästä liian sivulle.

Keppien ilmaisu voisi olla varmempaa. Huomasin sen, että jos ajan liina löysällä Piki ilmaisee kepit paremmin kuin tiukalla liinalla ajaessa. Pitää jatkossa ajaa löysällä liinalla, jos tämä vaikuttaa keppien nousemiseen. Jäljen ajokin oli mielestäni parempaa liina löysällä kuin tiukalla. Kaiken kaikkiaan voin olla tyytyväinen tähän ensimmäiseen metsäjälkeen, ainahan tietysti parannettavaa löytyy :)