Taasen oli Tomerien leirin aika. En päässyt lähtemään töistä niin ajoissa, kun olisin halunnut, joten perille pääsy meni hieman myöhäisemmäksi. Kävin vain kotona nopeasti pakkaamassa sekä ottamassa Jopon kyytiin ja ei kun nokka kohti Hauhoa. Kävin vielä matkalla kaupassa, pitihän leirille ostaa leirisyömiset ja -juomiset mukaan ;) Kello oli jo puoli seitsemän, kun pääsin perille. Vein tavarat sisälle. Menin muiden seuraan tottiskentän laidalle. Otin Jopolla myös palan tottista ja muutaman piilonkiertoharjoituksen. Loppuilta menikin grillaillessa ja istuessa nuotion äärellä.

Lauantaina aamupala tarjoiltiin yhdeksästä alkaen ja kymmeneltä oli tarkoitus mennä maastoon. Meille oli tullut jälkikouluttajaksi Mara. Tein Jopolle noin kahdensadan askeleen suoran sellaisen, joita nyt olen tehnyt. Jälki meni muuten ok, mutta nosteli pari kertaa päätään. Suunnittelimme, että seuraavalle jäljelle laitan parempia makupaloja sekä ajan hieman kauempaa. Ruokailtiin välillä ja uudestaan jälkiä tekemään. Strategian vaihto auttoi ja koira oli parempi; pää ei noussut enää sekä muutenkin ajoi rennommin ja keskittyneemmin. Olin oikein tyytyväinen koiraan.

Loppuillan ohjelmassa oli tottistelua sekä Mika oli lupautunut taasen kerran leikkimään meidän koirien kanssa. Minä harjoittelin Jopon kanssa piilonkiertoja ja osa otti tottista kentällä. Mika alkoikin leikkiä koirien kanssa. Jopolle otettiin purut hihaan. Katselin muiden leikkimistä ja ajattelin, että on meillä hyviä koiria :) Tämän jälkeen naiset menivät saunaan tai no ehkä se oli ennemmin lämmin huone kuin sauna. Saunasta selvittyämme menimme grillille istumaan.

Siinä meni taasen yöhön, kun grillillä istuimme. Pikku hiljaa yksi toisensa jälkeen vetäytyi yöpuulle. Sunnuntaina oli taasen aamupala yhdeksästä lähtien ja maastoon kymmeneltä. Teimme heti aamusta jäljet ja taas Jopo ajoi hyvin. Ei muuta kuin pientä hiomista ja sitten voi alkaa vähentää makupalojen määrää. Tein ruoan jälkeen vielä yhden jäljen, kun kerran oli mahdollisuus. Kyllä tuo on ihme koira; aina valmiina, kun otat sen autosta. Ei näkynyt minkäänlainen leiriväsymys painavan, kun hommia mentiin tekemään.

Tällä kertaa en itse ottanut kuvia, vaikka kamera oli mukana. Leirikuva löydät Tomeran Webshotista: Tomeran leiri 2009

1244994248_img-d41d8cd98f00b204e9800998e