Tätä olikin jo odotettu pitkään Beauceron tapahtumaa. Lauantaina oli erikoisnäyttely, johon oli ilmoitettu melkein sata beussia ja sunnuntaina jalostustarkastus. Kumpaakin näihin oli tuomarit tulleet Ranskasta. Olin ilmoittanut sekä Pikin että Jopon erikoisnäyttelyyn.

Olin paikalla lauantaina jo heti aamusta, halusin nähdä kaikki koirat sekä olin lupautunut esittämään yhden pikkupennun. Siinä sitten kävikin niin, että esitin kaksi pikkupentua :) Pikkupennut käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Tuloksena oli KP:t ja sijoitukset luokassaan, mutta siinä se sitten oli. Näiden jälkeen pystyin keskittymään pelkästään katseluun, koska Jopo oli vasta ruokailu jälkeen.

Monen moista beussia sitä kehässä näki. Tuomari oli todella tarkka korkeuden suhteen varsinkin ylikorkeiden. Muutama koira saikin hylätyn korkeuden takia. Vihdoin tuli Jopon vuoro esiintyä. Luokassamme oli seitsemän osallistujaa. Jopo sai erin ollen oman luokkansa toinen. Jopon arvostelun löydät: Jopon näyttelytulokset. Seuraavana olikin vuorossa avoimen luokan nartut, jossa Piki esiintyi. Avoimessa luokassa koiria oli 23, aikamoinen määrä. Piki sai erin. Laatuarvostelun jälkeen alkoikin juoksuttaminen. Tuomari poimi Pikin jatkoon. Piki olikin luokkansa kolmas. Kummallekkaan ei tullut menestystä Paras Narttu -kehässä. Pikin arvostelun löydät: Pikin näyttelytulokset.

Illalla oli vielä vuorossa illallinen tuomareiden ja näytteilleasettajien kesken. Saimme kuulla beussin alkuhistoriaa, luonteesta sekä ulkomuodosta. Kyllä sitä oltiin väsynyttä, kun päästiin vihdoin nukkumaan.

Sunnuntaina oli vuorossa jalostustarkastus. Olin sielläkin heti aamusta ja majoittauduin luonnekehän laidalle. Kävin välillä auttamassa Pinkin mittauksessa, vaikka apua ei olisi tarvinnutkaan, mutta muuten näin melkein kaikki koirat. Täytyy sanoa, että mielestäni luonteissa oli toivomisen varaa. 40:stä beussista vain 12 koiraa sai luonteesta arvosanan excellent. Luonneosuuteen kuuluu ampuminen, rohkeus ja sosiaalisuus/luoksepäästäväyys. Excellent arvoon vaaditaan vähintään 8-8-8. Harmittavan moni beussi reagoi laukauksiin negatiivisesti. Sen minkä huomasi myös, kun koiraa on paineistettu ampumalla, eivät ne pysty enää toimimaan rohkeusosuudessa, jossa tuomari uhkaa koiraa kepin kanssa :( Kyllä nyt pitää suomalaisten miettiä, että missä beussien luonteiden osalta täällä mennään.

Mutta jos jotain huonoa niin jotain hyvääkin. Tomeran Bulla oli Paras Uros toinen saaden luonteesta excellentin ja ulkomuodosta excellent +. Tämä arvosana olisi riittänyt Ranskassa Recommande arvoon. Meidän Pinki-Inkiltä tuo arvosana jäi kiinni ulkomuodon puolesta. Pinkki sai luonneosuudesta ja ulkomuodosta excellent. Kaikki tulokset löydät Suomen Beauceorn Ry:n sivuilta: ajankohtaista.