Tänään taasen käytiin treenaamassa hakua Pikin kanssa; aiheena oli tyhjän piston harjoittelu. Teimme treenisuunnitelman niin, että molemmissa etukulmissa oli ukot ja sen jälkeen tyhjä, jossa oli hajuvana apuna. Pikille on tehty samanlaisia harjotuksia myös viime syksynä. Tämän jälkeen kolmas ukko oli tyhjän piston toisella puolella lähipiilossa ja palkka tuli heti, kun koira löysi ukon.

Piki oli innoissaan, kuten yleensä, autosta sitä hakiessa. Ensimmäinen lähetys oli oikeaan etukulmaan, jossa ukko oli kuopassa pressun alla. Piki oli lähetyksessä tosi skarppina ja keskittynyt. Sinnehän se ampaisi suoraan, kun käsky tuli. Ei mennyt kauan, kun koira tuli rullan kanssa ukolta. Meni hieman minusta ohi ensin. Pieni palkkaus ja näytölle lähtö. Sinne lähti sammaleet pöllyen.

Vasempaan etukulmaan lähetettäessä vilkuili itse valmiiksi oikealle. Lähetin sen kuitenkin pää suorassa linjassa kohti etukulmaan. Juoksi noin 30 metriä suoraan ja kaartoi sitten oikealle. Meni kohti takalinjaa ja eteni takalinjaa pitkin alueella. Vaihtoi kuitenkin suuntaa nopeasti ja meni ukolle ja tuli rullan kanssa luokseni. Rullan luovutus oli tällä ukolla parempi kuin edellisellä. Näytölle lähtö oli myös hyvä.

Seuraavana oli sitten vuorossa tyhjälle lähettäminen. Sinne ei ehkä lähtenyt niin täysillä kuin kahdelle ensimmäiselle, mutta ei kuitenkaan mennyt mitenkään laiskasti. En nähnyt ihan koko matkaa, missä Piki juoksi mutta tuli pistolta oikein hienosti takaisin ja oli edennyt alueella. Tämän jälkeen lähetys viimeiselle ukolle. Sinne lähti hieman jolkotellen, että no onkos täällä mitään, mutta kun haistoi ukon ja sai palkan samantien johan ilme muuttui.

Yhteenvetona olin erittäin tyytyväinen koiran työksentelyyn treeneissä. Tyhjiä pitää vain harjoitella lisää ja palkitsevasti, jotta niiden juokseminen ei laske koiran intoa. Pitäisi tehdä joku treeni niin, että en tiedä missä kohdin se tyhjä on, jotta näkisi onko minun käytöksellä vaikutusta koiraan tyhjälle lähetettäessä.