Postissa tuli yksi päivä numerolappu Hämeenlinnan näyttelyyn. Ihmettelin, että olenko ilmoittanut jonkun koiran sinne. Olinhan minä nimittäin Jopon. En muistanut yhtään, että olin laittanut ilmon Hämeenlinnaan :) No ei muuta kuin sinne sitten.

Sain siskoni ja kummityttöni seurakseni, ei tarvinnut tällä kertaa lähteä yksin. Tällä kertaa beusseja oli ilmoitettu kaksi ja tuomarin oli Reijo Tuovinen. Lähdimme liikkeelle hyvissä ajoin, eihän tuosta aja kuin noin 45 minuuttia Hämeenlinnaan. Näyttely pidettiin urheilukentällä, joka oli todella hyvä paikka. Plussana koirille oli sinne tänne laitettu vesiämpäreitä kehien viereen. Näyttelypaikalla oli helle, kun kotoa lähtiessä oli pilvistä ja kylmää ;)

Löysimme kehän ja siellähän Baro omistajineen jo oli. Uros oli siis vastassa. Ennen beusseja oli pari muun rotuista koiraa. Odoteltiin siinä kehän laidalla vuoroamme. Baro meni ensin kehään ja tuloksena ERI ja paras uros, kun muita ei ollut. Seuraavana Jopon vuoro. Tuomari katsoi hampaat sekä koiran muutenkin läpi. Sen jälkeen juostiin ja seistiin. Jopo ei oikein malttanut seistä vaan meni välillä istumaan. Minä sitkeenä korjasin sen ja yritin pysyä rauhallisena koko ajan, mielestäni onnistuin siinä. Vihdoin tuomari sai arvosteluta Jopon ja antoi Erin sekä saimme sertin.

Seuraavana vuorossa rop-kehä. Olin aivan varma, että Baro voittaa, onhan se aikuinen komea uros. Mutta kuinkas kävikään tuomari asetti Jopon ROP:ksi ja Baron VSP:ksi. Kyllä hieman yllätyin. Kehän jälkeen lähdimme hakemaan palkintoja; saimme kaksi pokaalia. Hetken vielä kiersimme näyttelyaluetta ennen kuin lähdimme kotiin. Lähestyessämme moottoritiellä kotia alkoi ilma synkkenemään. Lähtiessä Hämeenlinnasta lämmintä oli lähempänä 30 astetta, mutta Hyvinkäällä oli enää 16 astetta :( Kyllä harmitti.

Arvoin ja pohdin menenkö vielä ryhmäkehään ja olihan se mentävä. Kun menin takaisin Hämeenlinnaan satoi siellä. Hetken aikaa jouduin odottamaan ryhmien alkamista; onneksi ykkösryhmä oli ensimmäisenä. No eihän sieltä mitään saatu, heti kättelystä pois kehästä. Tulipahan käytyä :) Jopon arvostelun voit käydä lukemassa Jopon sivuilta: näyttelytuloksista